Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Feromonske vabe Compo za jabolčnega zavijača

Feromonske vabe Compo za jabolčnega zavijača
  • Feromonske vabe Compo za jabolčnega zavijača
  • Feromonske vabe Compo za jabolčnega zavijača
Minimalen vnos pesticidov je prednostna naloga sodobnih kmetijskih praks. Da bi ji lahko zadostili, je nujna uporaba instrumentov, ki ustrezno predvidijo čas in intenzivnost pojava škodljivcev.

COMPO vaba za jabolčnega zavijača je namenjena ulovu letečih razvojnih stopenj škodljivca. Ker je zanesljiv, zgoden opozorilni mehanizem za ugotavljanje populacijske dinamike škodljivca, predstavlja prispevek za ohranjanje narave in zdravja ljudi.
  • Cena:

    14,80 €

  • Šifra:

    30224

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Uporaba:
Past za jabolčnega zavijača sestoji iz enega kosa. Pripeta na žico se namešča v krošnje dreves, po 1 za 3-5 dreves v višini oči. Po 6 tednih se nadomesti z novo.
Past razprite in vanjo s pinceto ali rokavicami vstavite vabo. Past sklopite: potegnite skozi razporek in dvignite prednji in zadnji rob. Pritrdite na vejo s priloženo žico, ali neposredno.
Pri posamičnih drevesih sliv pasti obesite na sosednje drevo. Razobešajte v smeri prevladujočih vetrov.
Past naj se ne dotika listov ali sadežev. Če past namestite v višini oči, jo lahko tudi najlaže nadzorujete.
Past zamenjajte, ko je polna, najkasneje pa po 6 tednih.

Čas uporabe:
Doba uporabe: maj, junij, julij, avgust.

Shranjevanje in odstranjevanje odpadkov:
Hraniti na hladnem in suhem mestu. Ovojni karton odstranite med papir, preostanek pa kot mešan odpadek. Past, ki je ne potrebujete takoj, hranite do uporabe v vrečki.

Jabolčni zavijač (Cydia pomonella):
Je škodljivec jablan in hrušk. Škodo na še nedozorelih plodovih povzročajo njegove ličinke. Odrasli osebki ležejo jajčeca (odvisno od temperature) na plodiče od začetka junija. 8-14 dni kasneje se iz njih izležejo ličinke, ki se zavrtajo v plodove do peščišča. Ličinke po približno 4 tednih plodove zapuste in se zabubijo pod lubje in prezimijo, ali pa se razvije nova generacija metuljev, ki ponovno začrviči plodove. Zaradi razvoja v več generacijah na leto, je pasti potrebno namestiti že sredi maja in jih zamenjati najkasneje po 6 tednih. Za zmanjšanje številčnosti škodljivca je v sezoni priporočljivo pobiranje in odstranjevanje odpadlih sadežev, dokler se ličinke še zadržujejo v njih ter odstranjevanje prezimelih ličink z dreves spomladi do aprila.