SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Fižol Kifeljček Justi EKO 20g

Fižol Kifeljček Justi EKO 20g
 • Fižol Kifeljček Justi EKO 20g
Avtohtona slovenska sorta fižola z okroglimi stroki v obliki "kifeljčka".

Stročje je zelene barve z vijoličnimi progami, ki se razbarvajo, ko ga skuhamo. Stročje ostane mehko zelo dolgo časa, v njem pa je srednje debelo svetlo zrnje. Zelo okusen fižol, primeren tako za solate, priloge, boranje...
 • Cena:

  2,20 €

 • Šifra artikla:

  330240420

 • Teža:

  0,001kg

 • Blagovna znamka:

  Amarant

 • EAN:

  3831109900079

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Fižol Kifeljček Justi je vpisan v slovensko sortno listo od decembra 2014, vzdrževalec je Amarant. Sorta se je prenašala iz generacij v generacije na slovenskih kmetijah.

Visok fižol sadimo k opori v obliki visoke palice (prekle) ali vrvice/žice. K vsaki opori lahko damo več semen – število je odvisno od moči opore – k vrvici damo do 3 semena, k palici - fižolovki lahko damo do 6 semen. Za oporo lahko uporabimo tudi visoko koruzo (Trdinko) ali visoke sončnice.
Stročji fižol obiramo na dan za cvet, glede na setveni priročnik. Če ga obiramo takrat, spodbujamo novo cvetenje, zato imamo na rastlini vedno znova nov pridelek, stroki pa ostanejo mehki in brez nitk do en teden v hladilniku. Če obiramo stročje na dan za plod, s tem spodbujamo zorenje zrnja, tako na rastlini, kot tudi v obranem stročju. Tako stročje postane trdo in nitkasto v par dneh, zato ga je treba porabiti sproti, na rastlini pa že nastavljeno stročje hitro dozori, novi cvetovi pa se ne tvorijo. Na dan za list pa sploh odsvetujemo kakršnokoli obiranje ali obdelavo fižola, saj s tem pospešujemo razvoj glivic, kar se kasneje izkaže v obliki bolezni.

Količina v pakiranju: za 5 fižolovk

Opravilo/mesecJAN.FEB.MAR.APR.MAJ.JUN.JUL.AVG.SEP.OKT.NOV.DEC.
Setev
XX
Presajanje
PridelekXXX
Sadilna razdalja
50 X 100
Eko
seme namenjeno ekološki pridelavi