Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Čili Habanero tropical red EKO (20 zrn)

Čili Habanero tropical red EKO (20 zrn)
EKO ČILI HABANERO TROPICAL RED

ekološko seme
Eni najbolj pekočih v Evropi dostopnih čilijev. Plodovi so do 5 m dolgi in 3 m široki, nagrbančeni. Plodovi so sprva zeleni, nato pa ob dozorevanju spremenijo barvo skozi oranžno do živo rdeče. Zelo aromatičnega okusa in visokega donosa. Vsebina: 20 zrn. Optimalna temperatura za kalitev: 22-28 °C.
 • Cena:

  2,85 €

 • Šifra artikla:

  330240447

 • Teža:

  0,005kg

 • Blagovna znamka:

  Amarant

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

Čili Habanero tropical red

Capsicum chinense

Eni najbolj pekočih v Evropi dostopnih čilijev. Plodovi so do 5 cm dolgi in 3 cm široki, nagrbančeni. Plodovi so sprva zeleni, nato pa ob dozorevanju spremenijo barvo skozi oranžno do živo rdeče. Zelo aromatičnega okusa in visokega donosa.
Stopnja na Scovillovi lestvici: 350 000 SCU

Pekoče: 10/10


Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.

Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.

Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.

Potrebno zalivanje: DA

Čas setve: I-III

Čas presajanja: V-VI

Čas pobiranja pridelka: VII-X

Razdalja med rastlinami/vrstami: 40x40

Prezimi: NE

Št. semen v g: 150

Količina semen v standardnem pakiranju: 20

Optimalna temperatura za kalitev: min. 22°C, opt. 25-28°C

Poraba semena na ar: 5-10g

Potrebno zalivanje: DA

Poreklo: EU

dober sosed: česen, endivija, kapusnice, por, radič, rdeča pesa, solata, zelena, šetraj

slab sosed: jajčevec, koruza, krompir, paradižnik