SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Maline v loncu

Maline v loncu
  • Maline v loncu
  • Maline v loncu
  • Maline v loncu
  • Maline v loncu
  • Maline v loncu
  • Maline v loncu
  • Maline v loncu
  • Maline v loncu
Več vrst malin v loncu
  • Cena:

    6,99 €

  • Šifra artikla:

    33287

  • EAN:

    3831086570241

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

AMIRA:
Malina Amira zraste do 2 m. Njeni plodovi so zelo debeli in rahlo podolgovati. Okus plodov je sladek in aromatičen, njihova barva pa temno rdeča. Plodovi se obirajo konec junija in avgusta. Rastlino je potrebno gnojiti vsako leto spomladi. Odporna je na nizke zimske in visoke poletne temperature.


AUTUMN BLISS:
Sadika Malina Autumn bliss je dvakrat rodna sorta, ki rodi od sredine avgusta pa do novembra oz. do mraza, drugič na istih poganjkih rodi v juliju naslednje leto. Srednje visoki poganjki. Ima malo trnov. Plodovi so zelo aromatični in veliki, nekoliko temnejši in matirani. Autumn Bliss zraste do 2 m. Plodovi so debeli. Rastlino je potrebno gnojiti vsako leto spomladi. Okus plodov je sladek in aromatičen, njihova barva pa je temno rdeča.


BLACK JEWEL:
Malina Black Jewel je sorta poletne črne maline. Rastlina je pokončno rastoča, zdrava in manj dovzetna za bolezni. Posadimo jo v navadno vrtno zemljo, na sončno ali polsenčno lego. Sorta rodi na dvoletnem lesu. Zori sredi junija do sredine julija, zelo koncentrirano, v relativno kratkem časovnem obdobju. Plodovi so značilno belkasto obrobljeni, viseči, srednje veliki, okroglaste oblike s prefinjenim, rahlo odišavljenim okusom. Obrezujemo v drugem delu zime, najpogosteje februarja ali na začetku marca. Porežemo vse poganjke do tal. Ta tip malin rodi le na poganjkih tekočega leta, ki pa jeseni propadejo. Spomladi, ko poženejo iz tal nova stebla, jih po potrebi razredčimo, da povečamo pridelek.


ALPENGOLD:
Malina Alpengold je rastlina brez trnov. Uspeva na sončni legi, kjer so tla bogata, vlažna in dobro odcedna. Maline so velike, marelične barve, okus je sladek, osvežujoč. Njen plod je rumen in debel. Zori v sredini septembra pa vse do sredine oktobra. Gre za dvakrat rodno malino. Malina Alpengold nima trna. Njena rast je srednje bujna.


GLEN AMPLE:
Malina Glen Ample je pozna poletna malina, ki zori od avgusta do oktobra. Zanimiva je zaradi odličnega okusa in aromatičnih plodov. Te plodovi so primerni za svežo uporabo ali predelavo. Zraste do 2 m v višino. Malina potrebuje rodovitna, rahlo kisla in propustna tla z optimalno ph vrednostjo 5,5-6,5. Najbolj primeren čas za sajenje je jesen, razen na področji z ostrimi zimami, kjer je bolj primerno zgodnje spomladansko sajenje, da se na ta način izognemo zimskim pozebam. Spomladi sajene sadike zaradi plitvih korenin zahtevajo več zalivanja. Zalivati pa je potrebno tudi pozimi, sploh če je zima suha in ni snega. V nasprotnem primeru maline spomladi ne bodo pognale. 


HIMBO TOP:
Malina Himbo Top je močna malina, ki zraste do 2 m v višino. Ima močne poganjke in majhne bodice. Njeni plodovi so svetlo rdeče barve in podolgovate oblike, tehtajo okoli 10 g. So zelo dobrega okusa, z rahlo kislostjo. Plodovi se obirajo od avgusta do septembra. Malino pa je potrebno gnojiti vsako leto spomladi.


POLKA:
Malina Polka izvira iz Poljske, v pridelavo so jo uvedli leta 1993. Največji delež jagodičja je voda, sledijo sladkorji, kisline, vlaknine, vitamini, minerali in druge snovi v manjših količinah. Zaradi sestave sladkorjev so plodovi jagodičja zelo primerno dietetično živilo. Vitamin C zmanjšuje tveganje za infarkt in zavaruje telo pred rakavimi obolenji. Malina je srednje bujne rasti, poganjki so pokončni. Gre za dvakrat rodno malino z velikim pridelkom. Prvič zori v sredini junija, drugič pa v začetku avgusta, tako imamo dve obiralni obdobji (junij-julij in avgust-oktober), jesenske plodove moramo zavarovati predvsem pred sivo plesnijo (okužbe se močno zmanjšajo, če nasad prekrijemo s tunelom). Plodovi Polke so veliki, stožčasti, temno rdeči, sijoči, čvrsti, z dobrim okusom.


WILLAMETTE:
Malina Willamette izvira iz ZDA, kjer je najbolj gojena sorta malin. V pridelavo so jo uvedli leta 1950. Je enkrat rodna malina, ki zori zgodaj in ima velik pridelek. Malina je zelo bujna, pokončna, trnasta, rodne vejice so srednje dolge. Rodi zelo veliko. Plodove obiramo od junija do septembra. Te plodovi so srednje veliki, podolgovati, temno rdeči, sladki, aromatični, okus je zelo prijeten. Malini odgovarjajo sončna in polsončna lega.


SAJENJE:
Maline je treba vedno saditi na dovolj zračno in sončno lego. Senčne in vlažne lege so manj primerne, saj so maline občutljive na bolezni plodov in poganjkov. Na sončni legi bodo maline kakovostne in zdrave. Maline redčite in gnojite vsako leto. Pomembno pa je tudi namakanje. Pred saditvijo zemljo dobro obdelajte, saj imajo maline rade globoko zemljo. Maline je najbolj primerno saditi v jeseni, saj se do spomladi že dobro vrastejo. Razdalja sadik v vrsti naj bo okoli 0,5 m. Maline v lončkih se lahko sadijo že septembra. Maline naj se sadijo tako, da jih pred saditvijo namočimo v vodo. Zemljo prekrijemo z agrotekstilom. Agrotekstil je univerzalna zastirka. Hkrati zadržuje in prepušča vodo. Onemogoča rast plevelu in ustavlja polže. Sadike malin se ne smejo nikoli izsužiti, vselej jih je potrebno namakati (tudi pozimi - če ni snega ali dežja).