Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Asimina Sunflover

Asimina Sunflover
  • Asimina Sunflover
  • Asimina Sunflover
Asimina ali indijska banana.
Asimina triloba sorta Sunflower je samooplodno listopadno drevo, ki izvira iz Severne Amerike. Vzgajamo jo lahko kot grm ali nižje drevo. V višino zraste tudi do 4 m. Tla naj bodo globoka in humuzna. Začetna rast je šibka, kasneje pa se njena rast pospeši. Je zelo odporna na zimski mraz. Sadež ima okus kombinacije med banano, ananasom in mangom.
  • Cena:

    28,00 €

  • Šifra artikla:

    333140

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

Lastnosti asimine:

Imenujejo jo tudi drugače: JABOLKO JAJČNE KREME, INDIJANSKA BANANA, PAW – PAW

RAST: Cveti v aprilu in ima izrazito privlačen temno vijolični cvet

RODNOST: Dobra, asimina je rastlina, ki je ni potrebno škropiti, nima škodljivcev in bolezni

ČAS OBIRANJA: Zorijo septembra do začetek oktobra, plodove v času zorenja oberemo ali pustimo, da sami padejo na tla, po obiranju ga pustimo nekaj časa, da dobi rjavo barvo, ker je takrat najboljši za zaužitje

PLODOVI: So zelenkasti in podolgovate oblike, meso je zelo sladko, aromatično, topno in spominja na mešanico okusov banane, ananasa in manga

Zarodi v tretjem letu. Sadež je bogat z vitamini in minerali.

Lega: Polsenčna (neposredno opoldansko sonce rado ožge nežne liste).

Mlado rastlino je priporočljivo zaščititi proti mrazu (predvsem cepljeno mesto) s kopreno ali zastirko; listje, slama, smrečje, starejše rastline so bolj odporne.

Ima zelo lepo, temnovijolične cvetove, ki cvetijo konec aprila in v začetku maja. Okrasna je tudi po rumeni jesenski barvi listja.

Zaradi boljše oploditve cvetov je priporočljivo posaditi različne sorte asimine skupaj, če je oprašitev uspešna se iz grozdastega socvetja razvije 2 do 8 plodov, dolgih 7 do 15 cm. Sorte Sunflower, Overleese in Prima so samooplodne.