Asimina v loncu - agronet.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Asimina v loncu

Asimina v loncu
 • Asimina v loncu
 • Asimina v loncu
Asimina ali indijska banana. Dve vrsti Asimine v loncu: Sunflower in Prima.
 • Cena:

  29,99 €

 • Šifra artikla:

  333140

 • Teža:

  3kg

 • EAN:

  3831086580165

Dobava: predvidoma 1 dan

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

SUNFLOWER:
Asimina triloba sorta Sunflower je samooplodno listopadno drevo, ki izvira iz Severne Amerike. Vzgajamo jo lahko kot grm ali nižje drevo. V višino zraste tudi do 4 m. Tla naj bodo globoka in humuzna. Začetna rast je šibka, kasneje pa se njena rast pospeši. Je zelo odporna na zimski mraz. Sadež ima okus kombinacije med banano, ananasom in mangom. Imenujejo jo tudi JABOLKO JAJČNE KREME, INDIJANSKA BANANA, PAW – PAW. Mlado rastlino je priporočljivo zaščititi proti mrazu (predvsem cepljeno mesto) s kopreno ali zastirko; listje, slama, smrečje, starejše rastline so bolj odporne. Ima zelo lepo, temnovijolične cvetove, ki cvetijo konec aprila in v začetku maja. Okrasna je tudi po rumeni jesenski barvi listja. Zaradi boljše oploditve cvetov je priporočljivo posaditi različne sorte asimine skupaj, če je oprašitev uspešna se iz grozdastega socvetja razvije 2 do 8 plodov, dolgih 7 do 15 cm. Sorte Sunflower, Overleese in Prima so samooplodne. 

           RAST: Cveti v aprilu in ima izrazito privlačen temno vijolični cvet
           RODNOST: Dobra, asimina je rastlina, ki je ni potrebno škropiti, nima škodljivcev in bolezni
           ČAS OBIRANJA: Zorijo septembra do začetek oktobra, plodove v času zorenja oberemo ali pustimo, da sami padejo na tla, po obiranju ga pustimo nekaj časa,
           da dobi rjavo barvo, ker je takrat najboljši za zaužitje
           PLODOVI: So zelenkasti in podolgovate oblike, meso je zelo sladko, aromatično, topno in spominja na mešanico okusov banane, ananasa in manga.
           Zarodi v tretjem letu. Sadež je bogat z vitamini in minerali.
           LEGA: Polsenčna (neposredno opoldansko sonce rado ožge nežne liste).PRIMA:
Asimina Prima je samoplodna rastlina, ki izvira iz Severne Amerike. Imenujejo jo tudi indijanska banana ali paw-paw. Je zdravilna rastlina. Plodovi asimine so nekaj posebnega, kot da bi sestavili mango, ananas in banano v en sadež. Plodovi so zdravilni, bogati z ogljikovimi hidrati, vitamini in minerali, ki jih imajo kar sedemkrat več kot ostalo sadje. Mlado rastlino asimine še zaščitimo proti mrazu, starejše drevo je zelo odporno. Zaradi boljšega opraševanja je priporočljivo saditi 2 sadiki v razmaku 3-4 m. Sorta zraste do končne višine 8 m. Njeni plodovi so zelo debeli, podolgovati in ovalni, zeleno-rumene barve in aromatičnega okusa, ki spominja na mešanico okusov banane, ananasa in manga. Rastlino se ne obrezuje, gnoji pa se jo na vsaki 2 leti. Odgovarja ji polsončna lega. Je prezimna rastlina, ki zori v mesecu septembru. Je samooplodna in odporna na mraz. Asimina Prima cveti v mesecu aprilu.