Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Iglasta plamenka - Phlox subulata 'Atropurpurea'

Iglasta plamenka - Phlox subulata 'Atropurpurea'
Iglasta plamenka - Phlox subulata 'Atropurpurea' - je bujno cvetoča, grudasto oblikovana plamenka, ki poleti in pozimi ostaja zelena. Spomladi imajo te rastline ogromno število rdečih cvetov, kateri privabljajo metulje. Ta plamenka si želi biti posajena na sončno mesto.
  • Cena:

    2,20 €

  • Šifra artikla:

    3333604

  • Teža:

    0,5kg

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

Iglasta plamenka dobro uspeva v zemljskih tleh. Pripravite ustrezno vdolbino v dokaj suhi, dobro posušeni zemlji. Rastlino posadite na ustrezno globino. Vrh koreninske grude naj bo malo pod površjem zemlje. Zapolnite z zemljo in dobro potlačite. Takoj zalijte. Kvaliteto zemlje na vrtu izboljšajte tako, da primešate nekaj komposta in kravjega gnoja. Iglasta plamenka najboljše uspeva na sončnem ali polsenčnem mestu.

Iglasta plamenka je odlična izbira za vzgajanje na vrtu.  Je gosta rastlina in zato tudi odlična pokrivna rastlina. Čudovito izgleda v kombinaciji z pozno cvetočimi tulipani.

Trajnica se uporablja za: vrtne grede, pokrivanje tal in nadomeščanje trave, večja koritea in posode, skalnjake, grobove ter prevešanje čez zidove.

Trajnica, ki privlači čebele in metulje.
 
VrstaIglasta plamenka (Phlox subulata)
KultivarAtropurpurea
Opisrdeča barva cvetovVišina (cm)10 - 15
Cvetiapril - majŠirina (cm)20 - 25  
Zahteva po svetlobipolno sonce, pol sencaZahtevnost rastlinenizka
Talne zahtevenormalno vlažno rastiščeŠt. sadik na m²10 - 12