SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Asimina Prolific

Asimina Prolific
Asimina Prolific je samoplodna rastlina, ki izvira iz Severne Amerike. Imenujejo jo tudi indijanska banana ali paw-paw
 • Cena:

  34,90 €

 • Šifra artikla:

  333496

 • Teža:

  2kg

 • EAN:

  1000003334965

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Asimina Prolific je samoplodna rastlina, ki izvira iz Severne Amerike. Imenujejo jo tudi indijanska banana ali paw-paw. Je zdravilna rastlina. Plodovi asimine so nekaj posebnega, kot da bi sestavili mango, ananas in banano v en sadež. Plodovi so zdravilni, bogati z ogljikovimi hidrati, vitamini in minerali, ki jih imajo kar sedemkrat več kot ostalo sadje. Mlado rastlino asimine še zaščitimo proti mrazu, starejše drevo je zelo odporno. Zaradi boljšega opraševanja je priporočljivo saditi 2 sadiki v razmaku 3-4 m. Sorta zraste do končne višine 8 m. Njeni plodovi so zelo debeli, podolgovati in ovalni, zeleno-rumene barve in aromatičnega okusa, ki spominja na mešanico okusov banane, ananasa in manga. Rastlino se ne obrezuje, gnoji pa se jo na vsaki 2 leti. Odgovarja ji polsončna lega. Je prezimna rastlina, ki zori v mesecu septembru. Je samooplodna in odporna na mraz. Asimina Prima cveti v mesecu aprilu.

RAST: Cveti v aprilu in ima izrazito privlačen temno vijolični cvet
RODNOST: Dobra, asimina je rastlina, ki je ni potrebno škropiti, nima škodljivcev in bolezni
ČAS OBIRANJA: Zorijo septembra do začetek oktobra, plodove v času zorenja oberemo ali pustimo, da sami padejo na tla, po obiranju ga pustimo nekaj časa,da dobi rjavo barvo, ker je takrat najboljši za zaužitje.
PLODOVI: So zelenkasti in so srednje debeli in odličnega okusa, meso je zelo sladko, aromatično, topno in spominja na mešanico okusov banane, ananasa in manga. Zarodi v tretjem letu. Sadež je bogat z vitamini in minerali.
LEGA: Polsenčna (neposredno opoldansko sonce rado ožge nežne liste).