SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir Adora E 28/35 2,5 kg

Krompir Adora E 28/35 2,5 kg

Krompir Adora je ena najzgodnejših sort, namenjena za prvi izkop in ponudbo zgodnjega jedilnega krompirja od pomladi do pozne jeseni.

  • Cena:

    7,99 €

  • Šifra artikla:

    333616

  • Teža:

    2,5kg

  • EAN:

    3831111701824

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Uporabnost in lastnosti:to je ena najzgodnejših sort, namenjena za prvi izkop in ponudbo zgodnjega jedilnega krompirja od pomladi vse do, pozne jeseni, primerna je za pečenje in kuhanje ter za pripravo solat
Gomolji:ovalni, veliki, kožica je svetlo rumene barve in gladka, meso je krem barve, očesa so plitva
Pridelek:velik z velikimi in izenačenimi gomolji
Bolezni:odporna na krompirjeve ogorčice Ro1, Ro4, odporna na krompirjev rak, odporna na krompirjevo plesen na listju in gomoljih
Skladiščenje:skladišči se dolgo in kot zgodnja sorta zelo dobro
Nasveti za pridelavo:zahteva dobra, globoka tla, dobro preskrbljena z vlago. Pri pridelavi je obvezno upoštevanje kolobarja, da pride na isto površino prvič v treh ali raje štirih letih. Zaradi srednjega nastavka gomoljev sadimo na razdaljo 31-32 cm v vrsti ali približno 43.000 rastlin/ha. Gnojimo s 170-200 kg N/ha (razdelimo na 2-3 obroke), 120 kg P2O5 /ha in 250 kg K2O/ha. Zaželjeno je obilnejše gnojenje z dušikom in uporaba kalija v sulfatni obliki, ker poviša vsebnost sušine. Marabel je sorta krompirja, ki je zelo občutljiva na ozek kolobar.
 
Zrelostni razred:srednje pozna sorta
Barva kožice / mesa:svetlo rumene / krem barve
Pridelek:velik
Jedilni tip:AB (za praženje in pire)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov