KROMPIR COLOMBA A 28/35 5 KGz.zgodnja - agronet.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

KROMPIR COLOMBA A 28/35 5 KGz.zgodnja

KROMPIR COLOMBA A 28/35 5 KGz.zgodnja
Zelo zgodnja sorta in okusna sorta krompirja. Zelo primerna za praženje po ocenjevanju Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi
  • Cena:

    11,00 €

  • Šifra artikla:

    333682

  • EAN:

    3831111702890

Dobava: predvidoma 3 dni

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

 

Uporabnost in lastnosti:zelo zgodnja sorta
Gomolji:okroglo ovalni do ovalni, kožica je svetlo rumene barve in zelo gladka, meso je rumeno, očesa so plitva
Pridelek:velik do zelo velik
Bolezni:odporna na krompirjevo plesen, odporna na nematode Ro1, Ro4, Ro5
Skladiščenje:primerna za svežo uporabo in se hkrati zelo dobro skladišči do pomladi
Nasveti za pridelavo:zahteva dobra, globoka tla, dobro preskrbljena z vlago. Pri pridelavi je obvezno upoštevanje kolobarja, da pride na isto površino prvič v treh ali raje štirih letih. Zaradi srednjega nastavka gomoljev sadimo na razdaljo 31-32 cm v vrsti ali približno 43.000 rastlin/ha. Gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5 /ha in 200 - 250 kg K2O/ha. Zaželjeno je obilnejše gnojenje z dušikom in uporaba kalija v sulfatni obliki, ker poviša vsebnost sušine. Marabel je sorta krompirja, ki je zelo občutljiva na ozek kolobar.
 
Zrelostni razred:zelo zgodnja sorta
Barva kožice / mesa:kožica je svetlo rumene barve / meso je rumeno
Pridelek:velik
Jedilni tip:AB (primerna za kuhanje, z nizko vsebnostjo suhe snovi)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov