Krompir KIS Krka E 35/55 5kg - agronet.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir KIS Krka E 35/55 5kg

Krompir KIS Krka E 35/55 5kg
Krompir KIS Krka E 35/55 je srednje pozna sorta.
 • Cena:

  7,90 €

 • Šifra artikla:

  33422

 • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

  400137

 • EAN:

  3830067581979

Dobava: predvidoma 3 dni

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

 

Uporabnost in lastnosti:široko uporaben zelo kakovosten krompir za pridelavo ozimnice tudi na lažjih tleh. Sorta za njivsko pridelavo ali vrt. Razmeroma čvrst jedilni krompir s svetlo rjavo kožico in belim mesom. KIS krka je perspektivna slovenska sorta za pridelavo ozimnice za vse tipe tal. 
Gomolji:tvori srednje število, 8-10, lepih srednjih do velikih okroglo ovalnih gomoljev.
Pridelek:velik do zelo velik, srednjih do velikih okroglo ovalnih gomoljev. Če so gomolji zelo debeli, imajo lahko malo globlja očesa. Ker je kožica gladka, je KIS krka primerna tudi za pranje. 
Bolezni:sorta je dobro odporna na navadno krastavost in krompirjevo plesen. Zaščita proti plesni mora biti kljub temu redna in sprotna! V mesu se ne pojavljajo napake, kot sta rjava pegavost in votlo srce. 
Skladiščenje:čeprav je zelo zgodnja sorta se srednje dobro skladišči.
Nasveti za pridelavo:KIS krka je srednje pozna sorta, ki ni prezahtevna za oskrbo z vodo. Kot vse poznejše sorte se odlično odziva na namakanje. Zaželeno je, da seme pred sajenjem obvezno zbudimo ali nakalimo za hitrejši vznik. Sadimo prebujeno seme na 32 cm v vrsti pri medvrstni razdalji 75 cm, normalno globoko. Gnojimo s 170-200 kg N/ha, 120 kg P₂O₂ /ha in 200 do 250 kg K₂O/ha.
Zrelostni razred:srednje pozna
Barva kožice / mesa:sv. rjava / bela
Pridelek:zelo velik
Jedilni tip:B (vsestransko uporaben krompir)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov