Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Decis 2,5 EC 5 ml

Decis 2,5 EC 5 ml
Decis 2,5 EC 5 ml, fitofarmacevtsko sredstvo, natančneje insekticid, v obliki koncentrata za emulzijo, ki se uporablja na oljkah, trti, koruzi, oljni ogrščici, tobaku, in strnih žitih.
 • Cena:

  po ponudbi

 • Šifra:

  45025

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Decis 2,5 EC 5 ml

Vsebuje

deltametrin

Koncentrat za emulzijo - EC


Način delovanja
Decis 2,5 EC deluje na škodljive organizme dotikalno (kontaktno) in preko želodca ob hranjenju škodljivih organizmov s poškropljenimi rastlinami.

Uporaba
Decis 2,5 EC uporabljamo kot dotikalni insekticid: • na oljkah:

  • za zatiranje oljčne muhe (Bactrocera oleae) v odmerku 0,5 L/ha (5 mL na 10 L vode na100 m2) ob porabi 1500 L vode/ha; • na  trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja:

  • za zatiranje križastega grozdnega sukača (Lobesia botrana), pasastega grozdnega sukača (Eupoecilia ambiguella) in ameriškega škržatka (Scaphoideus titanus) v odmerku 0,5 L/ha (5 mL na 100 m2) ob porabi 1000 L vode na ha;
   Proizvodne vinograde se tretira po cvetenju trte do fenološke faze, ko jagode dosežejo velikost graha (BBCH 71 do 75). Poznejše aplikacije se ne dovoli zaradi tveganja za neciljne organizme. Na istem zemljišču je dovoljeno samo eno tretiranje v eni rastni dobi.
   V trsnicah, matičnnjakih in matičnih vinogradih sta dovoljeni dve aplikaciji v eni rastni dobi. Termine tretiranj se prilagaja v skladu s tehnološkimi navodili za zatiranje ameriškega škržatka. • na koruzi:

  •  za zatiranje koruzne ali prosene vešče (Ostrinia nubilalis) in koruznega hrošča (Diabrotica virgifera virgifera) v odmerku 0,5 L/ha (5 mL na 10 L vode na 100 m2) ob porabi 500 L vode/ha; • na oljni ogrščici:

  • za zatiranje repičarja (Meligethes aeneus) in drugih škodljivcev (repični bolhač Psylliodes chrysocephala, kapusovi bolhači Phyllotreta sp., repični kljunotaj Ceutorhynchus napi, brazdasti kljunotaj Ceutorrhynchus pleurostigma, stebelni kapusov kljunotaj Ceutorrhynchus quadridens, repna grizlica Athalia rosae, Belini Pieris brassicae,Pieris rapae, Pieris napi)v odmerku 0,3 L/ha (3 mL na 10 L vode na 100 m2) ob porabi 300 - 400 L vode/ha; • na tobaku:

  • za zatiranje sive breskove uši (Mysus persicae) in sovk (Agrotis spp.) v odmerku 0,3 - 0,5 L/ha (3 - 5 mL na 10 L vode na 100 m2) ob porabi 400 L vode/ha; • na strnih žitih:

  • za zatiranje listnih uši (Aphididae) in rdečega žitnega strgača (Oulema melanopus) v odmerku 0,2 - 0,3 L/ha (2 - 3 mL na 10 L vode na 100 m2) ob porabi 300 - 400 L vode/ha;

Opozorila:
Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varstva voda. S sredstvom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda, oziroma 10 m od meje brega voda 2. reda pri tretiranju koruze, oljne ogrščice, tobaka in strnih žit. S sredstvom ne smemo tretirati v območju 30 m tlorisne širine od meje brega voda 1. in 2. reda pri tretiranju vinske trte oziroma 50 m pri tretiranju oljk. Zaradi zaščite neciljnih členonožcev moramo upoštevati netretiran varnostni pas 20 m do nekmetijske površine.
Sredstvo je nevarno za čebele. S sredstvom ne smemo tretirati v času cvetenja gojenih rastlin in podrasti. Zaradi zaščite čebel in drugih žuželk opraševalcev lahko s tem sredstvom tretiramo najprej dve uri po sončnem zahodu in v nočnem času največ dve uri pred sončnim vzhodom.
Zaradi preprečevanja nastanka odpornosti na istem zemljišču ne smemo uporabljati sredstva Decis 2,5 EC ali drugih sredstev, ki vsebujejo aktivno snov deltametrin oziroma sredstev iz skupine piretroidov več kot dvakrat v eni rastni dobi. Izogibamo se tretiranju pri visokih temperaturah.

Fitotoksičnost:
Če uporabljamo Decis 2,5 EC na predpisan način in v predpisani koncentraciji, ni fitotoksičen za rastline.

Priprava sredstva za uporabo:
Pred odmero pripravka, vsebino v plastenki dobro pretresemo. Odmerjeno količino sredstva ob stalnem mešanju vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Rezervoar škropilnice dopolnimo z vodo do potrebne količine. Neprestano mešamo dokler raztopina ne postane homogena. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

Mešanje:
Decis 2,5 EC se lahko meša z večino fitofarmacevtskih sredstev. Ne priporočamo mešanja z alkalnimi sredstvi ali s sredstvi na osnovi žvepla in tiofanata.

Karenca:
Oljke in tobak: 7 dni.
Vinska trta (vinsko in namizno grozdje): 14 dni.
Strna žita, koruza za zrnje in za krmo: 30 dni.
Oljna ogrščica: 45 dni.

Vsebina:
5 ml