Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Aliette flash 35 g WG

Aliette flash 35 g WG
Aliette flash 35 g, v zrnu je sistemični fungicid, ki na površini in v notranjosti rastline povzroči nastanek obrambnega mehanizma in tako varuje rastlino pred okužbami. Uporabljamo ga na kumarah, dinjah, lubenicah, bučkah in bučah, v glavnatem radiču, hmelju, ter na jablanah, hruškah, kutinah, našiju in jagodah.
 • Cena:

  po ponudbi

 • Šifra:

  45059

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka


Aliette flash 35 g, v zrnu

Vsebuje:

fosetil - Al 80 %

Močljiva zrnca - WG

Način delovanja:
Aliette® flash je sistemični fungicid, ki na površini in v notranjosti rastline povzroči nastanek obrambnega mehanizma in tako varuje rastlino pred okužbami.

Uporaba:
Aliette® flash je sisitemični fungicid, ki ga uporabljamo na:

a) kumarah, dinjah, lubenicah, bučkah in bučah na prostem in v zaščitenih prostorih za zatiranje plesni bučnic (Pseudoperonospora cubensis) v odmerku 4 kg/ha (40 g v 10 L vode na 100 m2). Tretiramo največ 2 krat v eni rastni sezoni, ob porabi vode od 400 do 1200 L/ha.


b) glavnatem radiču za zatiranje gnilobe koreninskega vratu (Phytophthora spp.): • na prostem za tretiranje nadzemnih delov v odmerku 5 kg/ha (50 g v 10 L vode na 100 m2), tretiramo  največ 2 krat v eni rastni sezoni, ob porabi vode od 200 do 300 L/ha;

 • za tretiranje sadik s pomakanjem, pred siljenjem radiča, v odmerku 0,375 kg na 100 L vode, tretiramo največ 1 krat v eni rastni sezoni.


Opozorilo: Priporočamo, da pri pomakanju sadik, pred siljenjem radiča sproti pripravite manjšo količino raztopine, zato da je na koncu tretiranja čim manj ostanka raztopine. Z ostankom raztopine ravnamo kot z nevarnim odpadkom. Pripravka Aliette® flash ni dovoljeno uporabljati hkrati foliarno in za tretiranje pred siljenjem.


c) hmelju za zatiranje hmeljne peronospore (Pseudoperonospora humuli): • v odmerku 1,5 g sredstva  na rastlino za preprečevanje primarne okužbe z zalivanjem po rezi korenike, ko poganjki dosežejo višino 2–20  cm (BBCH 11-15). Zalivamo se največ 1 krat, pri priporočljivi porabi vode 2dcl/rastlino;

 • v 0,25% koncentraciji za preprečevanje primarne okužbe v fazi po napeljavi poganjkov (BBCH 15–30) oziroma v največjem dovoljenem odmerku 2 kg/ha, tretiramo  največ 2 krat v 7 do 10 dnevnem razmaku;

 • v 0,25% koncentraciji za preprečevanje sekundarnih okužb od faze, ko rastline dosežejo 50% višine žičnice (od BBCH 35 naprej). Odmerek povečujemo glede na razvojno fazo rastlin z upoštevanjem porabe vode (300 do 400 L za vsak meter višine rastlin). Najvišji dovoljeni odmerek je 6,25 kg/ha.


Skupno lahko hmelj tretiramo največ 8 krat v eni rastni sezoni.


d) jablanah, hruškah, kutinah in našiju za zatiranje hruševega ožiga (Erwinia amylovora) v odmerku 3,75 kg/ha. Tretiramo  največ 3 krat v eni rastni sezoni v času cvetenja (BBCH 59–71).


Če so pogoji za okužbo v času cvetenja ugodni, je priporočljiv razmak med tretiranji 3–4 dni. Prvo tretiranje izvedemo tik preden se odprejo cvetovi.


e) jagodah na prostem in v zaščitenih prostorih za zatiranje usnjate gnilobe jagodnih plodov (Phytophthora cactorum) v odmerku 5 kg/ha. Tretiramo največ 3 krat v eni rastni sezoni, ob porabi vode 300 do 600 L/ha.Opozorila:
Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaževanje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda. S sredstvom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda oziroma 5 m od meje voda 2. reda.

Fitotoksičnost:
Če uporabljamo Aliette® flash na način in v odmerku oziroma koncentraciji, kot je predpisano s temi navodili, ne povzroča poškodb na rastlinah.

Mešanje:
Pripravka Aliette® flash ne smemo mešati z insekticidi, ki imajo kislo reakcijo, z bakrenimi in bazičnimi sredstvi, z nekaterimi listnimi gnojili na osnovi amoniaka ali ki vsebujejo kovine in z močljivim žveplom v kolikor ima dodan regulator rasti na osnovi titavin sulfat. Pri mešanju upoštevamo naslednje zaporedje dodajanja formulacij: najprej sredstvo s SC formulacijo, Aliette® flash = WG, WP, EC, EW. O mešanju z drugimi pripravki se posvetujte z našimi svetovalci. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.

Priprava sredstva za uporabo:
Odmerjeno količino pripravka stresemo v rezervoar škropilnice, ki je od polovice do 2/3 potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

Karenca:
Jabolka, hruške, kutine in nashi 28 dni, hmelj 14 dni, jagode 14 dni, 14 dni pri foliarnem tretiranju in 21 dni pri tretiranju s pomakanjem korenin pred siljenjem radiča, bučnice z užitno in neužitno lupino 3 dni.

Vsebina:
35 g