Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Previcur Energy 1 L

Previcur Energy 1 L
Previcur Energy 1 L, fitofarmacevtsko sredstvo, fungicid v obliki vodotopnega koncentrata, ki ga uporabljamo na solati za zatiranje solatne plesni, na redkvici za zmanjševanje okužb kapusne plesni, na solati, paradižniku, papriki, dinjah, kumarah, brstičnemu ohrovtu, zelju, cvetači, kitajskemu kupusu in brokoliju, za zmanjševanje okužb padavice na sejancih.
 • Cena:

  po ponudbi

 • Šifra:

  45074

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Previcur Energy 1 L

Vsebuje
:
propamokarb 530 g/L
fosetil 310 g/L

Vodotopni koncentrat - SL

Način delovanja:
Previcur Energy je sistemični fungicid s preventivnim delovanjem.

Uporaba:
Previcur® Energy uporabljamo na solati za zatiranje solatne plesni (Bremia lactucae), na redkvici za zmanjševanje okužb kapusne plesni (Peronospora brassicae) in na solati, paradižniku, papriki, dinjah, kumarah, brstičnemu ohrovtu, zelju, cvetači, kitajskemu kupusu in brokoliju za zmanjševanje okužb padavice na sejancih (Pythium spp.). • Solato gojeno v zaščitenih prostorih v organskem substratu zalivamo v odmerku 3 mL/m2. Uporabimo 2 do 4 L raztopine na m2 (20000–40000 L/ha). Tretiramo lahko največ 2 krat v presledku 10–14 dni. Prvič po setvi, pred vznikom in drugič po vzniku sejancev vendar najpozneje pred presajanjem.

 • Po presajanju solato gojeno v zaščitenem prostoru v organskem substratu tretiramo foliarno v odmerku 2,5 L/ha, pri priporočeni porabi vode 200–600 L/ha. Tretiramo lahko največ 2 krat v eni rastni sezoni v presledku 14 dni. Prvo tretiranje opravimo takoj po presajanju.

 • Redkvice gojene v zaščitenih prostorih v organskem substratu tretiramo foliarno v odmerku 2,5 L/ha, pri priporočeni porabi vode 200–600 L/ha. Tretiramo lahko največ 2 krat v presledku 14 dni. Prvo tretiranje opravimo takoj po pojavu prvih pravih listov.

 • Brstični ohrovt, zelje, cvetačo, kitajski kapus in brokoli gojene v zaščitenih prostorih zalivamo v odmerku 3 mL/m2. Uporabimo 2 do 4 L raztopine na m2 (20000–40000 L/ha). Tretiramo lahko največ 2 krat v presledku 10–14 dni. Prvič po setvi, pred vznikom in drugič po vzniku sejancev vendar najpozneje pred presajanjem. Rastline lahko nato presadimo na prosto.

 • Paradižnik, paprika, dinje, in kumare gojene v zaščitenih prostorih v organskem substratu zalivamo v odmerku 3 mL/m2. Uporabimo 2 do 4 L raztopine na m2 (20000–40000 L/ha). Tretiramo lahko največ 2 krat v presledku 10–14 dni. Prvič takoj po setvi, pred vznikom in drugič po vzniku sejancev vendar najpozneje pred presajanjem. Pri prvem tretiranju paprike in dinj uporabimo odmerek 6 mL/m2, pri drugem pa odmerek 3 mL/m2.


Po presajanju lahko tretiramo navedene gojene rastline preko kapljičnega namakanja v odmerku 3 L/ha, pri priporočeni porabi vode 300-1500 L/ha. Tretiramo lahko največ 2 krat v presledku 10-14 dni, prvič takoj po presajanju. • Paradižnik, paprika, dinje in kumare gojene v zaščitenih prostorih v umetnem substratu zalivamo v odmerku 3 mL/m2. Uporabimo 2 do 4 L raztopine na m2 (20000–40000 L/ha). Tretiramo lahko največ 2 krat v presledku 10–14 dni. Prvič takoj po setvi, pred vznikom in drugič po vzniku sejancev vendar najpozneje pred presajanjem.


Po presajanju lahko tretiramo navedene gojene rastline preko kapljičnega namakanja v odmerku 3 L/ha, pri priporočeni porabi vode 300–1500 L/ha. Tretiramo lahko največ 4 krat v presledkih 7–10 dni. Prvič takoj po presajanju, zadnjič najpozneje 3 dni pred pobiranjem plodov.


Opozorila:
Pri zalivanju sejančkov in sadik priporočamo da popolnoma prepojite substrat, ki naj bo ob začetku navlažen. Pri kapljičnem namakanju sredstvo predhodno raztopimo v vedru.


Zaradi ostankov aktivne snovi propamokarb v tleh smemo na istem substratu korenovke in čebulnice, namenjene prehrani ljudi in živali, saditi oziroma sejati šele po preteku 120 dni od zadnjega tretiranja. Listnate in stebelne vrtnine, plodovke ter kapusnice pa 60 dni po zadnjem tretiranju s sredstvom Previcur® Energy.Fitotoksičnost:
Previcur® Energy ni fitotoksičen, če ga uporabljamo v skladu z navodili.

Mešanje:
Previcur® Energy ni potrebno mešati z drugimi pripravki.

Priprava sredstva za uporabo:
Pred odmero pripravka vsebino v plastenki dobro pretresemo. Odmerjeno količino sredstva ob stalnem mešanju vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Rezervoar škropilnice dopolnimo z vodo do potrebne količine. Neprestano mešamo dokler raztopina ne postane homogena. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.


Karenca:
Solata 21 dni, redkvice 14 dni, paradižnik, paprika, dinje in kumare 3 dni, pri sejancih in sadikah brstičnega ohrovta, zelja, cvetače, kitajskega kapusa in brokolija tretiranih po vzniku ali pred presajanjem je karenca zagotovljena s časom uporabe.

Vsebina:
1 L