Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Falcon EC 460 0,1 L

Falcon EC 460 0,1 L
Falcon EC 460, koncentrat za emulzijo 0,1 L, fitofarmacevtsko sredstvo, ki ga uporabljamo za zatiranje bolezni na pšenici, ječmenu, in oidija na vinski trti.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra:

    45086

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Falcon EC 460, koncentrat za emulzijo 0,1 L,
Vsebuje
:
tebukonazol  167 g/L
spiroksamin  250 g/L
triadimenol 43 g/L

Koncentrat za emulzijo - EC

Način delovanja:
Sredstvo vsebuje aktivne snovi tebukonazol, spiroksamin in triadimenol. Zatira povzročitelje glivičnih bolezni na pšenici, ječmenu in vinski trti. Sredstvo je sistemično in deluje preventivno, kurativno in eradikativno.

Uporaba:
Falcon EC 460 uporabljamo:


  • na pšenici za zatiranje pšenične pepelovke (Blumeria graminis), rje (Puccinia spp.), pšenične listne pegavosti (Mycosphaerella graminicola), rjavenja pšeničnih plev (Stagonospora nodorum) in za zmanjševanje okužbe s fuzariozami na klasu (Fusarium spp.) v odmerku 0,6 L/ha pri uporabi vode 200-400 L/ha (6 ml na 2-4 L vode na 100 m2);

  • na ječmenu za zatiranje ječmenove pepelovke (Blumeria graminis), ječmenovega listnega ožiga (Rhynchosporium secalis), ječmenove mrežaste pegavosti (Pyrenophora teres) in rje (Puccinia spp.) v odmerku 0,6 L/ha pri uporabi vode 200-400 L/ha (6 ml na 2-4 L vode na 100 m2). Pšenico in ječmen se tretira v začetku okužbe in najkasneje v razvojnem stadiju EC 61 (začetek cvetenja).

  • na vinski trti za zatiranje oidija (Uncinula necator) v odmerku 0,3-0,4 L/ha (3-4 ml na 100 m2).Tretira se v začetku okužbe.
Opozorila:
Pri tretiranju moramo preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov, in sicer tako, da tretiramo najmanj 20 m od njih.

Fitotoksičnost:
Če pripravek uporabljamo v predpisani količini in na ustrezen način, za naštete kulture ni fitotoksičen.

Mešanje:
Falcon EC 460 lahko mešamo s sredstvi nevtralne reakcije. Vse mešanice je potrebno takoj porabiti.

Priprava sredstva za uporabo:
Pred odmero pripravka vsebino v plastenki dobro pretresemo. Odmerjeno količino sredstva ob stalnem mešanju vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Rezervoar škropilnice dopolnimo z vodo do potrebne količine. Neprestano mešamo dokler raztopina ne postane homogena. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

Karenca:
35 dni za pšenico, ječmen in vinsko trto.

Vsebina:
0,1 L