Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Basta 15, 1 L

Basta 15, 1 L
Basta 15, 1 L je neselektivni herbicid, v obliki vodotopnega koncentrata, za zatiranje plevelov v trajnih nasadih ter desikant za sušenje cime krompirja, oljne ogrščice in sončnic.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra:

    45113

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Basta 15, 1 L

Vsebuje
:
glufosinat (amonijeva sol) 150 g/L

Vodotopni koncentrat - SL

Način delovanja:
Sredstvo je kontaktni, delno sistemični, neselektivni herbicid. Deluje samo preko zelenih delov rastline.

Uporaba:
Pripravek Basta® 15 uporabljamo kot herbicid za zatiranje enoletnega in večletnega plevela v sadovnjakih in vinogradih v odmerku 4–5 L/ha tretirane površine, oziroma 40-50 mL na 100 m2, odvisno od vrste plevela.


Tretiranje izvajamo, ko pleveli dosežejo višino 15–20 cm.


Sredstvo dobro zatira naslednje plevele: navadno zvezdico (Stellaria media), navadni grint (Senecio vulgaris), mnogosemensko metliko (Chenopodiumpolyspermum), navadno škrbinko (Sonchus oleraceus), navadni regrat (Taraxacum officinale), ptičjo dresen (Polygonum aviculare), plazečo deteljo (Trifolium repens), latovke (Poa sp.) in topolistno kislico (Rumex obtusifolius). 


Sredstvo slabše zatira naslednje plevele: škrlatnordečo mrtvo koprivo (Lamium purpureum) in plazečo zlatico (Ranunculus repens).


Naveden odmerek  uporabljamo ob porabi 200 do 400 L vode na ha oziroma 2–4 L vode na 100 m2. Učinkovitost sredstva je zmanjšana, če v 4 urah po tretiranju začne deževati. Učinkovitost sredstva je najboljša, ko so ciljni pleveli v fazi aktivne rasti. V optimalnih rastnih razmerah se v 2–3 dneh po tretiranju pokaže rumenenje tretiranih rastlinskih delov, v 10–14 dneh pa so tretirani rastlinski deli popolnoma posušeni. Približno 60 dni po tretiranju je tretirana površina ponovno prekrita s pleveli.

Opozorila:
Uporaba sredstva je dovoljena samo ob uporabi traktorske škropilnice ali pršilnika.
S sredstvom se lahko tretiramo samo v pasovih ali točkovno, pri čemer najvišji dovoljeni odmerek ne sme presegati 750 g aktivne snovi glufosinat oz. 5 L pripravka Basta® 15 na ha tretirane površine pri enem tretiranju. Sredstvo lahko na isti površini uporabimo samo enkrat v eni rastni sezoni. Pri tretiranju v sadovnjakih in vinogradih moramo paziti, da ne omočimo plodov. Ker se sredstvo uporablja v sadovnjakih in vinogradih  v vrsti (pod krošnjami), predpisan odmerek uporabimo glede na velikost tretirane površine.


Fitotoksičnost:
Preprečimo nanašanje sredstva na zelene dele gojenih rastlin, ker lahko povzroči fitotoksičnost, oziroma sušenje teh delov rastlin.


Priprava sredstva za uporabo:
Sredstvo pred uporabo v zaprti embalaži dobro pretresemo. Odmerjeno količino sredstva ob stalnem mešanju vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Rezervoar škropilnice dopolnimo z vodo do potrebne količine. Neprestano mešamo dokler raztopina ne postane homogena. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.


Karenca:
Karenca za sadno drevje in trto je 21 dni.

Vsebina:
1 L