Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Agil 100 EC 0,1 L

Agil 100 EC 0,1 L
Agil 100 EC 0,1 L je fitofarmacevtsko sredstvo, natančneje sistemični, selektivni herbicid za zatiranje eno in večletnih ozkolistnih plevelov v poljedelstvu in vrtnarstvu.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra:

    45137

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Agil 100 EC 0,1 L :

Uporaba (Agil 100 EC): kot sistemični herbicid

- za zatiranje enoletnega in nekaterih vrst večletnega plevela, kot so njivski lisičji rep(Alopecurus myosuroides), navadni srakoperec(Apera spica-venti), navadna kostreba (Echionochloa crus-galli), muhviči(Setaria spp.), proso(Panicum spp.), latovke(Poa spp.), divji sirek(Sorghum halapense), plazeča pirnica (Elymus/Agropyron/repens), gluhi oves(Avena fatua), plazeča šopulja(Agrostis stolonifera), prstasti pesjak(Cynodon dactylon) in drugih v sladkorni in krmni pesi, fižolu, bobu, krmnem grahu, česnu, poru, šalotki, čebuli, zeleni, pastinaku, kapusnicah, paradižniku, korenju, špinači, repi, krompirju, oljni ogrščici, malinah, robidah, ribezu, koščičastem in pečkatem sadju, v rabarbari in beluših po žetvi, v jagodah samo pred cvetenjem in po končanem obiranju, v peteršilju, po vzniku in v širokolistnih okrasnih rastlinah:

- proti enoletnim travam od stadija treh listov do sredine kolenčenja: 1 L/ha (10 ml/100 m2),

- proti plazeči pirnici, ko je visoka 15-25 cm: 1,5-2,0 L/ha (15-20 ml/100 m2).

- proti divjemu sirku, ko doseže višino 30-40 cm: 1,0 L/ha (10 ml/100 m2).

Učinkovina: propakvizafop 100 g/L

Formulacija: koncentrat za emulzijo (EC)

Oznake nevarnosti: Xn - zdravju škodljivo, N-okolju nevarno

Karenca: za ribez, jagode, maline, robide, sadje, rabarbaro in beluše je karenca zagotovljena s časom uporabe, 21 dni za špinačo in peteršilj, 28 dni za čebulo, korenje, pastinak, fižol, krompir in korene sladkorne in krmne pese, 56 dni za česen, kapusnice, por, repo, šalotko, zeleno, paradižnik in bob, 77 dni za listje sladkorne in krmne pese za silažo

Reakcija (pH): 6,5 - slabo kisla

Opozorila: sredstvo se lahko na istem zemljišču uporabi samo enkrat letno. Pri tretiranju se morapreprečiti onesnaženje vodotokov, jezer, vodnjakov in vodnih izvirov s tem, da se tretira najmanj 20 m od njih. Sredstvo, uporabljeno v predpisanem odmerku in na predpisan način, ni fitotoksično za navedene rastline. Ne sme se ga uporabljati v mladi čebuli, za solato in ranem krompirju, v oljni ogrščici pa samo pred pričetkom cvetenja. Sredstvo ne smemo mešati s herbicidi na osnovi aktivnih snovi acufluorfen in imazetapir. Herbicide za zatiranje širokolistnega plevela se sme uporabiti šele 3 dni po uporabi sredstva. Za izboljšanje učinkovitosti dodamo močilo (npr. NU-FILM-17)

Embalaža: 0,1 L