Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Sekator OD 0,15 L

Sekator OD 0,15 L
Sekator OD 0,15 L, fitofarmacevtsko sredstvo, natančneje herbicid, v obliki oljne disperzije, ki zavira acetalacetno sintezo in na ta način zavre rast plevela. Uporabljamo ga za zatiranje enoletnega širokolistnega in nekaterih vrst ozkolistnega plevela, ter nekaterih vrst večletnega širokolistnega plevela v ozimni in jari pšenici, ter ozimnem in jarem ječmenu, rži in tritikal.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra:

    45169

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Sekator OD 0,15 L

Vsebuje
:
amidosulfuron 100 g/L
jodosulfuron metil natrij 25 g/L

Oljna disperzija - OD

Način delovanja:
Amidosulfuron je selektiven sistemični herbicid, ki zavira acetalacetno sintezo in na ta način zavre rast plevela. Jodosulfuron metil natrij je sistemični herbicid iz skupine metil estrov benzojske kisline.

Uporaba:
Sekator OD uporabljamo kot herbicid za zatiranje:
Enoletnega širokolistnega in nekaterih vrst ozkolistnega plevela ter nekaterih vrst večletnega širokolistnega plevela v ozimni in jari pšenici ter ozimnem in jarem ječmenu, rži in tritikali v odmerku 0,1–0,15 L/ha (10–15 mL/1000 m2).
Tretiramo od tretjega lista in do začetka razvoja zgornjega lista v ozimni pšenici ter ozimnem ječmenu (BBCH 13 do 37). V jari pšenici in jarem ječmenu tretiramo od tretjega lista do konca razraščanja (BBCH 13 do 29).
Priporočena količina vode je 200 do 300 L/ha (20 do 30 L/1000 m2). Boljši učinek dosežemo, če škropimo širokolistni plevel v zgodnjem razvojnem stadiju.

Sekator OD zatira naslednje plevele: ambrozija (Ambrosia spp.), navadni srakoperec (Apera spica venti), njivska kurja češnjica (Anagallis arvensis), njivska pasja kamilica (Anthemis arvensis), pelin (Artemisia spp.), loboda (Atriplex spp.), navadni plešec (Capsella bursa-pastoris), glavinec (Centaurea spp.), metlika (Chenopodium spp.), njivski osat (Cirsium arvense), slak (Convolvulus spp.), rosnica (Fumaria spp.), zebrat (Galeopsis spp.), rogovilček (Galinsoga spp.), plezajoča lakota (Galium aparine), mrtva kopriva (Lamium spp.), kamilica (Matricaria spp.), enoletni golšec (Mercurialis annus), njivska spominčica (Myosotis arvensis), poljski mak (Papaver rhoeas), trpotec (Plantago spp.), dresen (Polygonum spp.), navadni grint (Senecio vulgaris), njivska gorjušica (Sinapis arvensis), razhudnik (Solanum spp.), navadna zvezdica (Stellaria media), njivski mošnjak (Thlaspi arvense), grašica (Vicia spp.), vijolica (Viola spp.), jetičnik (Veronica spp.) in druge.

Opozorila:
Sekator OD lahko na isti površini uporabimo enkrat v rastni dobi. Ozimna žita in oljno ogrščico lahko sejemo v letu žetve ozimnih ali jarih žit, tretiranih s sredstvom Sekator OD. Ozimno pšenico, jari ječmen, sladkorno peso ali sončnice lahko sejemo spomladi, za tretirano pšenico s Sekatorjem OD. Poškodovanega posevka ne škropimo (npr. mraz, bolezni in druge poškodbe). V primeru, da naslednji posevek na polju, ki je bilo tretirano s Sekatorjem OD niso žita, je potrebno zemljišče globoko preorati.
Pri tretiranju moramo preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda. S sredstvom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda oziroma 5 m od meje brega voda 2. reda.

Fitotoksičnost:
Pri rastlinah iz rodu križnic, ki bi prišle v stik z manjšimi količinami sredstva, se lahko pojavi razbarvanje kličnih listov, vendar si rastina hitro opomore in nadaljnja rast ni prizadeta.
Sekatorja OD ne uporabljamo v poškodovanih posevkih in posevkih, ki so oslabljeni od rastlinskih bolezni, škodljivcev, mraza ali stoječe vode.

Mešanje:
O mešanju z drugimi pripravki se posvetujte z našimi svetovalci in upoštevate navodila za mešanje, ki jih navajajo proizvajalci drugih sredstev. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.

Priprava sredstva za uporabo:
Sredstvo pred uporabo dobro pretresemo v zaprti embalaži, tako da dobimo homogeno tekočino. Odmerjeno količino sredstva vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen z vodo. Med stalnim mešanjem dopolnimo rezervoar škropilnice z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

Karenca:
Karenca je zagotovljena s časom uporabe.

Vsebina:
0,15 L