Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Centium 36 CS 100 ml

Centium 36 CS 100 ml
Centium 36 CS 100 ml je fitofarmacevtsko sredstvo, natančneje kontaktni herbicid za zatiranje enoletnega širokolistnega in ozkolistnega plevela v oljnih bučah.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra:

    45195

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Centium 36 CS 100 ml :

Način delovanja: Centium® 36 CS je talni herbicid, ki deluje na plevele v času kalitve.

Uporaba: Centium® 36 CS je talni herbicid za uporabo v oljnih bučah (Cucurbita pepo L.) za zatiranje enoletnega širokolistnega in ozkolistnega  plevela.
S pripravkom je moč zatirati:

- občutljive plevele kot so npr.: navadna kostreba (Echinochloa crus –galli), navadna zvezdica (Stellaria media), škrlatno rdeča mrtva kopriva(Lamium purpureum), njivska mrtva kopriva(Lamium amplexicaule), plezajoča lakota(Galium aparine), navadni plešec(Capsella bursa pastoris) in njivski mošnjak(Thlaspi arvense).

- zmerno občutljive plevele kot so npr.: bela metlika (Chenopodium album), poljski jetičnik(Veronica arvensis), njivska pasja kamilica(Anthemis arvensis), prava kamilica(Matricaria chamomilla) in enoletna latovka(Poa annua).
Pripravek je neučinkovit proti plevelom kot so npr.: navadna rosnica (Fumaria officinalis) in njivska vijolica (Viola arvensis).

Odmerek in čas nanosa herbicida v posevkih  buč: Centium® 36 CS uporabljamo za tretiranje  pred vznikom do fenološke faze 2 listov kulture (buč). Priporočeni odmerek je 0,25 L/ha.

Učinkovina: klomazon = 360 g/L   

Formulacija: kapsulirana suspenzija (CS)

Oznake nevarnosti: Xi - dražilno

Reakcija (pH): 10 - močno alkalna

Karenca:   zagotovljena je s časom uporabe.

Opozorila:  Centium® 36 CS se lahko na isti površini uporabi samo enkrat v rastni sezoni. Priporočena količina vode je 200-400 L/ha. Ne  uporabljati sredstva  na zemljišču, ki je preveč mokro ali presuho, med sušo in v času temperaturne inverzije. Paziti, da nanos izvajamo najmanj 20 m vstran od bližnjih nasadov vrtnin, gojenih rastlin (jarega žita, koruze, lucerne in sladkorne pese), sadovnjakov, drugih trajnih nasadov in drevesnic. Pri tretiranju paziti, da ne pride do zanašanja na sosedne gojene rastline. V sezoni, ko je zemljišče bilo tretirano s sredstvom Centium 36 CS v polnem odmerku, ne smemo sejati ozimnih žit.

Embalaža: 100 ml