Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Zato 50 WG 15 g

Zato 50 WG 15 gZato 50 WG 15 g, fitofarmacevtsko sredstvo, natančneje fungicid, v obliki močljivih zrnc, ki se uporablja na jablanah, za zatiranje jablanovega škrlupa in jablanove pepelovke ter povzročiteljev skladiščnih bolezni na jabolkih.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra:

    45231

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Zato 50 WG 15 g

Vsebuje:
trifloksistrobin  50 %

Močljiva zrnca - WG


Način delovanja:
Trifloksistrobin je sredstvo z lokalno sistemičnim delovanjem.

Uporaba:
Zato 50 WG se uporablja na jablanah za zatiranje:

  • jablanovega škrlupa (Venturia inaequalis) in jablanove pepelovke (Podosphaera leucotricha) v odmerku 100 - 150 g/ha (10 - 15 g/ 100 L vode pri porabi 1000 L vode/ha). Tretiramo preventivno, v času največje nevarnosti pojava bolezni, v 10 - 14 dnevnih presledkih.

  • povzročiteljev skladiščnih bolezni na jabolkih: jablanovega škrlupa (Venturia inaequalis) v skladiščih, grenke pegavosti (Gloeosporium spp.) in zelene plesni (Penicillium spp.). Povzročitelje skladiščnih bolezni se zatira zadnji dve tretiranji pred obiranjem (35 in 21 dni pred obiranjem), v odmerku 100 - 150 g/ha (10 - 15 g/100 L vode).Opozorila:
Na istem zemljišču smemo nasad tretirati s sredstvom Zato 50 WG največ štirikrat v eni rastni sezoni. Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda. S sredstvom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda oziroma 5 m od meje brega voda 2. reda.

Fitotoksičnost:
Zato 50 WG ni fitotoksičen, če ga uporabljamo v skladu z navodili.

Mešanje:
Ni posebnih opozoril. Lahko se meša z drugimi pripravki, ki se sočasno uporabljajo za varstvo sadnih rastlin.

Priprava sredstva za uporabo:
Pripravek natančno odmerimo s priloženo merico. Odmerjeno količino sredstva stresemo v rezervoar škropilnice, ki je od 1/2 do 2/3 potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.
Če pripravljamo mešanico več pripravkov, najprej dodamo Zato 50 WG, nato prašnate pripravke in na koncu tekoče pripravke. Rastline tretiramo enakomerno po vsej površini.

Karenca:
Za jabolka 21 dni.

Vsebina:
15 g