Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Equip OD 1 L

Equip OD 1 LEquip OD 1 L, fitofarmacevtsko sredstvo, herbicid, v obliki oljne disperzije, ki zavira sintezo aminokislin v rastlinah in tako prepreči delitev celic. Zaradi tega pleveli prenehajo z rastjo in odmrejo.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra:

    45249

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Equip OD 1 L

Vsebuje
:
foramsulfuron 22,5 g/L

Oljna disperzija - OD

Način delovanja:
Equip je sistemični herbicid, ki zavira sintezo aminokislin v rastlinah in tako prepreči delitev celic. Zaradi tega pleveli prenehajo z rastjo in odmrejo.

Uporaba:
Equip uporabljamo za zatiranje ozkolistnih in delno širokolistnih plevelov po vzniku koruze (2 do 6 listov) in plevela v količini 2 do 2,5 L/ha ob porabi vode 200 do 300 l/ha.Učinkovito zatira:  • ozkolistni plevel: njivski lisičji rep (Alopecurus myosuroides), krvavordeča srakonja (Digitaria sanguinalis), navadna kostreba (Echinochloa crus - galli), ljulke (Lolium spp.), enoletna latovka (Poa annua), muhviči (Setaria spp.) in nekatere druge;

  • širokolistni plevel: baržunasti oslez (Abutilon theophrasti), ščiri (Amaranthus spp.), navadna ambrozija (Ambrosia artemisifolia), metlike (Chenopodium spp.), drobnocvetni rogovilček (Galinsoga parviflora), koprive (Lamium spp.), enoletni golšec (Mercurialis annua), pasje zelišče (Solanum nigrum), navadna zvezdica (Stellaria media) in nekateri drugi;

  • večletni plevel: divji sirek (Sorghum halepense), njivski osat (Cirsium arvense), plazeča pirnica (Elymus repens).


 
Pripravek se sme uporabljati samo za zatiranje plevela v koruzi.

Opozorila:
Škropimo lahko enkrat letno. Zaradi dobrega učinka najmanj dve uri po škropljenju ne sme deževati.
Pri tretiranju moramo preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda – s sredstvom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda in 10 m tlorisne širine od meje brega voda 2.reda.
Plastenko pred uporabo dobro pretresite!Fitotoksičnost:
Če uporabljamo Equip na način in v odmerku kot je predpisano, ne povzroča poškodb. Pri mešanju Equipa s pripravki na osnovi 2,4 D lahko pride do zvijanja listov koruze, zaradi 2,4 D, če ima koruza že več kot 4 liste.Mešanje:
Glede na oceno zapleveljenosti Equip lahko mešamo s sredstvi na osnovi dikambe ali bentazona, da razširimo spekter delovanja na širokolistne plevele.

Priprava sredstva za uporabo:
Sredstvo pred uporabo dobro premešamo v zaprti embalaži, tako da dobimo homogeno tekočino. Odmerjeno količino sredstva vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen z vodo. Med stalnim mešanjem dopolnimo rezervoar škropilnice z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.Karenca:
Karenca je zagotovljena s časom uporabe.

Vsebina:
1 L