SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Mikal® flash 1 kg

Mikal® flash 1 kg

Mikal® flash 1 kg je sistemični in kontaktni fungicid, ki na površini in v notranjosti rastline povzroči nastanek obrambnega mehanizma in tako varuje rastlino pred okužbo. Mikal® flash uporabljamo preventivno na trti, za pridelavo vinskega grozdja, za zatiranje peronospore vinske trte in črne pegavosti vinske trte.

  • Cena:

    19,39 €

  • Šifra artikla:

    45251

  • EAN:

    3830023613713

Zaloga: na zalogi

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Mikal flash 1 kg

Vsebuje
:
fosetil-Al ..........500 g/kg
folpet ...............250 g/kg


Način delovanja:
Mikal® flash je sistemični in kontaktni fungicid, ki na površini in v notranjosti rastline povzroči nastanek obrambnega mehanizma in tako varuje rastlino pred okužbo.

Uporaba:
Mikal® flash uporabljamo preventivno na trti za pridelavo vinskega grozdja za zatiranje:

  • peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) v odmerku 4 kg/ha oziroma 0,4% koncentraciji pri porabi vode 1000 L/ha (400 g na 100 L vode). Priporočamo, da sredstvo uporabite najmanj dvakrat zaporedoma, boljši učinek pa dosežemo, če ga uporabimo zaporedoma trikrat.Časovni presledek med dvema tretiranjema prilagajamo pogojem za razvoj bolezni in ne sme biti daljši od 14 dni.
  • črne pegavosti vinske trte (Phomopsis viticola) v odmerku 3 kg/ha. Tretiramo spomladi, ko so poganjki dolgi 2 do 5 cm (BBCH 11-12).

Opozorila:
S sredstvom lahko na istem zemljišču tretiramo največ trikrat v eni rastni dobi. Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda. S sredstvom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda in 10 m tlorisne širine od meje brega voda 2. reda.

Fitotoksičnost:
Če uporabljamo Mikal® flash na način in v odmerku, kot je predpisano s temi navodili, ne povzroča poškodb na vinski trti.

Priprava sredstva za uporabo:
Odmerjeno količino sredstva stresemo v rezervoar škropilnice, ki je od polovice do 2/3 potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo, do porabe škropilne brozge.

Karenca:
42 dni za vinske sorte grozdja.

Vsebina:
1 kg