Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Envidor SC 0,1 L

Envidor SC 0,1 L
Envidor SC 0,1 L, fitofarmacevtsko sredstvo, natančneje insekticid v obliki koncentriranje suspenzije, ki zatira vse razvojne stadije pršic, vključno z jajčeci. Envidor SC 240 uporabljamo na pečkatem sadnem drevju, marelicah, breskvah, nektarinah ter na vinski trti za zatiranje rdeče sadne pršice in navadne pršice.
  • Cena:

    24,99 €

  • Šifra artikla:

    45342

  • Teža:

    0,1kg

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

Envidor SC 0,1 L

Vsebuje
:
spirodiklofen 240 g/L

SC – koncentrirana suspenzija

Način delovanja:
Envidor SC 240 je nov kontaktni akaricid. Spirodiklofen je inhibitor sinteze lipidov, ki zatira vse razvojne stadije pršic, vključno z jajčeci.

Uporaba:
Envidor SC 240 uporabljamo:
na pečkatem sadnem drevju, marelicah, breskvah in nektarinah za zatiranje rdeče sadne pršice (Panonychus ulmi) in navadne pršice (Tetranychus urticae) v največjem dovoljenem odmerku 0,6 L/ha (v 0,04 % koncentraciji pri porabi vode 1500 L/ha).
na vinski trti za zatiranje rdeče sadne pršice (Panonychus ulmi) in navadne pršice (Tetranychus urticae) v odmerku 0,4 L/ha (v 0,04 % koncentraciji pri porabi vode 1000 L/ha).

Opozorila:
Sredstvo lahko uporabimo samo 1-krat v sezoni. Zaradi načina delovanja je njegovo začetno delovanje počasnejše, vendar dolgotrajnejše. Odrasli moški osebki živijo še 14 do 21 dni po tretiranju nato so rastline čiste, brez pršic in jajčec tudi do konca vegetacije. Če Envidor-ju SC 240 dodamo olje, je delovanje sicer hitrejše, vendar krajše. Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaževanje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda. S sredstvom se ne sme tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda oziroma 5m od meje voda 2. reda.
Sredstva ne uporabljamo pred cvetenjem ali v času cvetenja nasada. Sredstvo je strupeno za čebele.

Fitotoksičnost:
Envidor SC 240 ni fitotoksičen, če ga uporabljamo v skladu z navodili.

Mešanje:
Envidor SC 240 lahko mešamo z drugimi fitofarmacevtskimi sredstvi.

Priprava sredstva za uporabo:
Pred odmero pripravka vsebino v plastenki dobro pretresemo. Odmerjeno količino sredstva ob stalnem mešanju vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Rezervoar škropilnice dopolnimo z vodo do potrebne količine. Neprestano mešamo dokler raztopina ne postane homogena. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

Karenca:
Karenca za sadno drevje in vinsko trto je 14 dni.

Vsebina:
0,1 L