Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Sphere 535 SC 200 ml

Sphere 535 SC 200 ml
Sphere 535 SC 200 ml, fitofarmacevtsko sredstvo, fungicid v obliki koncentrirane suspenzije, ki se uporablja za zatiranje bolezni v sladkorni pesi, pšenici in ječmenu.
 • Cena:

  po ponudbi

 • Šifra:

  45628

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Sphere 535 SC 200 ml

Vsebuje
:
trifloksistrobin 375 g/L
ciprokonazol 160 g/L

Koncentrirana suspenzija - SC


Način delovanja:
Pripravek Sphere 535 SC vsebuje dve aktivni snovi, trifloksistrobin in ciprokonazol. Trifloksistrobin je sistemični fungicid iz skupine strobilurinov. Ciprokonazol je sistemični fungicid iz skupine triazolov.

Uporaba:


Sphere 535 SC se uporablja: • v sladkorni pesi za zatiranje pesne listne pegavosti (Cercospora beticola), sive pesne listne pegavosti (Ramularia betae), pesne rje (Uromyces betae) in pesne pepelovke (Erysiphe betae) v odmerku 0,3 - 0,4 L/ha;

 • v pšenici za zatiranje rje (Puccinia spp.), pšenične listne pegavosti (Mycosphaerella graminicola), rjavenja pšeničnih plev (Stagonospora nodorum) in pšenične pepelovke (Blumeria graminis) v odmerku 0,3 - 0,5 L/ha.
  Čas škropljenja: v fazi razvoja 31 do 69.

 • v ječmenu za zatiranje ječmenovega listnega ožiga (Rhynchosporium secalis), ječmenove mrežaste pegavosti (Pyrenophora teres), ječmenove rje (Puccinia hordei) in ječmenove pepelovke (Blumeria graminis) v odmerku 0,3 - 0,5L/ha.
  Čas škropljenja: faza razvoja 31 do 61.


Poraba vode : 200 - 600 L/ha. Pripravek Sphere 535 SC lahko na istem zemljišču uporabimo največ dvakrat v eni rastni sezoni.

Opozorila:
Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varstva voda. S sredstvom se ne sme tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda in 5 m od meje brega voda 2. reda. Pripravek se ne sme uporabljati na lahkih peščenih tleh. Delo s tem pripravkom se odsvetuje nosečnicam.

Fitotoksičnost:
Sphere 535 SC ni fitotoksičen, če ga uporabljamo v skladu z navodili.

Mešanje:
O mešanju Sphere 535 SC z drugimi pripravki se posvetujte z našimi svetovalci. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.

Priprava sredstva za uporabo:
Pred odmero pripravka, vsebino v plastenki dobro pretresemo. Odmerjeno količino sredstva ob stalnem mešanju vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Rezervoar škropilnice dopolnimo z vodo do potrebne količine. Neprestano mešamo dokler raztopina ne postane homogena. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

Karenca:
42 dni za ječmen in pšenico, 21 dni za sladkorno peso.

Vsebina:
200 ml