Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Biscaya OD 1 L

Biscaya OD 1 L
Biscaya OD 1 L je fitofarmacevtsko sredstvo, natančneje herbicid, v obliki oljne disperzije, ki deluje tako, da stimulira nikotinske receptorje v živčevju žuželk. Uporabljamo ga za zatiranje insektov v oljni ogrščici, krompirju, ječmenu, ovsu, rži, tritikali, in pšenici.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra:

    45714

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Biscaya OD 1 L

Vsebuje:

tiakloprid 240 g/L

Oljna disperzija - OD.

Način delovanja:
Aktivna snov v sredstvu je tiakloprid iz skupine kloronikotinili. Biscaya je sistemični insekticid, ki deluje tako, da stimulira nikotinske receptorje v živčevju žuželk. Tiakloprid ne inhibira encima acetilholinesteraze, zato je učinkovit tudi v primerih rezistence (odpornosti) na organofosforne insekticide in piretroide. Vezan na receptorje se razgrajuje razmeroma počasi. Toksično deluje predvsem oralno in perkutano.

Uporaba:
Biscaya je sistemični insekticid, ki ga uporabljamo:
a) v oljni ogrščici za zatiranje:
- grizočih žuželk (razen bolhačev) in sicer: repičarja (Meligethes aeneus) in kapusove luskove hržice (Dasineura brassicae), v odmerku 0,3 L/ha (3 ml na 100 m2) pri porabi 200 do 400 L vode na ha. V oljni ogrščici lahko tretiramo največ dvakrat na rastno sezono.
b) v krompirju za zatiranje:
- listnih uši (Aphididae) in koloradskega hrošča (Leptinotarsa decemlineata) v odmerku 0,3 L/ha (3 ml na 100 m2) pri porabi 200 do 500 L vode na ha. V krompirju lahko tretiramo največ dvakrat na rastno sezono.
c) v ječmenu, ovsu, rži, tritikali in pšenici za zatiranje:
- listnih uši (Aphididae) in rdečega žitnega strgača (Oulema melanopus) v odmerku 0,3 L/ha (3 ml na 100 m2) pri porabi 200 do 400 L vode na ha. V ječmenu, ovsu, rži, tritikali in pšenici lahko tretiramo največ enkrat na rastno sezono.

Opozorila:
Pri tretiranju moramo preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varstva voda. S sredstvom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda in 10 m od meje brega voda 2. reda.

Fitotoksičnost:
Sredstvo Biscaya ni fitotoksično, če ga uporabljamo v skladu z navodili.

Mešanje:
O mešanju se posvetujte z našimi svetovalci. Sredstvo Biscaya se lahko meša s fungicidi in insekticidi. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov. Pri mešanicah v rezervoar škropilnice, ki so jim dodana gnojila, upoštevajte vrstni red dodajanja proizvodov. Najprej se doda voda, nato Biscaya in na koncu gnojilo. Dobro premešajte in takoj uporabite.

Priprava sredstva za uporabo:
Pred odmero pripravka vsebino v plastenki dobro pretresemo. Odmerjeno količino sredstva ob stalnem mešanju vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Rezervoar škropilnice dopolnimo z vodo do potrebne količine. Neprestano mešamo, dokler raztopina ne postane homogena. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

Karenca:
30 dni za oljno ogrščico, 14 dni za krompir, karenca zagotovljena s časom uporabe za ječmen, oves, rž, tritikalo in pšenico.

Vsebina:
1 L