Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Prosaro 5 L

Prosaro 5 LProsaro 5 L je sistemični fungicid s širokim spektrom preventivnega in kurativnega delovanja.Prosaro® uporabljamo za zatiranje bolezni v pšenici, ječmenu, rži,...
 • Cena:

  po ponudbi

 • Šifra:

  45715

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Prosaro 5 L

Vsebuje
:
protiokonazol 125 g/L
tebukonazol 125 g/L


Način delovanja:
Prosaro je sistemični fungicid s širokim spektrom preventivnega in kurativnega delovanja.


Uporaba:
Prosaro® uporabljamo v: •  pšenici za zatiranje žitne pepelovke (Blumeria graminis), pšenične rje (Puccinia recondita f. sp. tritici), pšenične listne pegavosti (Mycosphaerella graminicola), rjavenja pšeničnih plev (Stagonospora nodorum), ter za zmanjševanje okužb s snežno plesnijo (Monographella nivalis) in fuzariozami na klasu (Fusarium spp.) v odmerku 1 L/ha pri porabi vode 200-400 L/ha.

 • ječmenu za zatiranje žitne pepelovke (Blumeria graminis), ječmenove rje (Puccinia hordei), rženega (ječmenovega) listnega ožiga (Rhynchosporium secalis), ječmenove mrežaste pegavosti (Pyrenophora teres) v odmerku 1 L/ha pri porabi vode 200-400 L/ha.

 •  rži za zatiranje rženega (ječmenovega) listnega ožiga (Rhynchosporium secalis), ržene rje (Puccinia recondita f. sp. recondita), žitne pepelovke (Blumeria graminis), ter za zmanjševanje okužb s snežno plesnijo (Monographella nivalis) in za zmanjševanje okužb fuzarioz na klasu (Fusarium spp.) v odmerku 1 L/ha pri porabi vode 200-400 L/ha.

 •  tritikali za zatiranje rženega (ječmenovega) listnega ožiga (Rhynchosporium secalis), pšenične listne pegavosti (Mycosphaerella graminicola), rjavenja pšeničnih plev (Stagonospora nodorum), rj (Puccinia spp.), žitne pepelovke (Blumeria graminis), ter za zmanjševanje okužb s snežno plesnijo (Monographella nivalis) in za zmanjševanje okužb fuzarioz na klasu (Fusarium spp.) v odmerku 1 L/ha pri porabi vode 200-400 L/ha.
   


Opozorila:
Sredstvo se lahko na istem zemljišču uporabi največ dva krat v eni rastni sezoni. Drugo tretiranje se izvede, če je pritisk bolezni še vedno velik ali če je prišlo do ponovne okužbe in če to ne predstavlja tveganja za nastanek rezistence.


Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda. S sredstvom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda in 5 m tlorisne širine od meje brega voda 2. reda.
Delo s tem sredstvom se odsvetuje nosečnicam.
 


Fitotoksičnost:
Prosaro® ni fitotoksičen, če ga uporabljamo v skladu z navodili.


Priprava sredstva za uporabo:
Odmerjeno količino sredstva ob stalnem mešanju vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Rezervoar škropilnice dopolnimo z vodo do potrebne količine. Neprestano mešamo dokler raztopina ne postane homogena. Tretiramo takoj po pripravi sredstva za uporabo. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.


Karenca:
35 dni za ječmen, pšenico, rž in tritikalo.

Vsebina:
5 L