Korito z vodno rezervo 80 cm (7 L), peščeno - agronet.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Korito z vodno rezervo 80 cm (7 L), peščeno

Korito z vodno rezervo 80 cm (7 L), peščeno
Korito Epoque - korito z vodno rezervo, 80 cm (7 l vodne rezerve)
 • Cena:

  18,15 €

 • Šifra artikla:

  64816

 • Teža:

  0,22kg

 • EAN:

  7310542844110

Dobava: predvidoma 5 dni

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

Korito v kompletu vsebuje merilec vode, pokrovček, in vložek z režami, skozi katere korenine rastlin pridejo do vode. Daljša korita dodatno vsebujejo še distančnike, s katerimi preprečimo raztezanje korita, ko je le to napolnjeno s substratom.
Njegovak največja prednost je trša plastika narejena iz polipropilena, velika zaloga vode, stabilnost zaradi širine korita in pregled nad pomanjkanjem vode, ko nam merilec to pokaže. Dodatno so bolj odporna proti udarcem, dolgoletni obrabi, nizkim temperaturam, alkoholu, določenim kislinam, predvsem pa vrenju oz. v praksi proti vročemu soncu.
Rastline posadimo v ustrezen substrat. Prve 3 tedne je vedno priporočljivo zalivanje od vrha, saj le tako rastlinam zagotovimo zadostno začetno vlago, da lahko korenine skozi reže pridejo do dna korita oz. do rezerve vode. Po tem preteklem času zadošča zalivanje direktno v tulec. Polovica zaloge vode v koritu je najboljša rešitev. Taka korita bi morala v normalnem vremenu zdržati približno teden dni brez dodatnega zalivanja rastlin. V poletnih dneh pa se to za kakšen dan skrajša.

Še vedno je priporočljivo občasno zalivanje skozi celotno korito, saj le s tem preprečimo popolno izsušitev zgornjega sloja substrata. V primerih ko dežuje po več dni skupaj in je zaloge vode več kot predpisano, nam ta avtomatično odteče skozi izpust vode na dnu korita.
V ta korita lahko sadimo vzporedno oz. več rastlin skupaj,  saj za visečimi rastlinami posadimo pokončne in tako dosežemo popolno zapolnitev korita. Vsebujejo več substrata od navadnih korit in s tem še dodatno zadržujejo vlago.

Velikost: 80 cm (za 7 L vodne rezerve)
Barva: peščena