Gnojilo Cvetal magnezijev sulfat 1 kg - agronet.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Gnojilo Cvetal magnezijev sulfat 1 kg

Gnojilo Cvetal magnezijev sulfat 1 kg
Gnojilo Cvetal magnezijev sulfat 1 kg
 • Cena:

  4,90 €

 • Šifra artikla:

  77027

 • Teža:

  1kg

 • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

  3838991030471

 • EAN:

  3838991030471

Dobava: predvidoma 5 dni

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

Preprečuje sušenje pecljevine, prav tako listno bledico in sušenje iglavcev! Za preprečevanje ali zdravljenje fizioloških bolezni, ki se pojavijo zaradi pomanjkanja magnezija. Magnezijev sulfat uporabljamo za preprečevanje ali zdravljenje fizioloških bolezni, ki se pojavijo zaradi pomanjkanja magnezija (odpadanje in rumenenje iglic pri iglavcih, razbarvanje listov in posledično zmanjšanje fotosinteze pri sadnem drevju ter razbarvanje listov in sušenje pecljevine pri vinski trti).

Uporaba:
Iglavci: 50 do 100 g gnojila na m2 (5 do 10 kg na 100 m²) . Pri drevesih, višjih od 2 m, uporabimo 200 g na m². Sadno drevje in vinska trta: 50 g gnojila na m² (5 na 100 m²).

Za preventivni učinek gnojilo uporabimo enkrat letno, praviloma spomladi. Če se je pomanjkanje magnezija že pojavilo, gnojilo uporabimo takoj, ko opazimo znake pomanjkanja (kadarkoli v rastni sezoni).

Gnojilo potrosimo enakomerno po celotni površini pod rastlinami. Če gnojimo v času, ko so se znaki pomanjkanja magnezija že pojavili, je potrebno gnojilo zadelati v zemljo in pognojeno površino zaliti, da dosežemo hitrejše delovanje gnojila.