SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Medicoplant Amino 250 mL

Medicoplant Amino 250 mL
Medicoplant Amino 250 mL
 • Cena:

  5,10 €

 • Šifra artikla:

  32309

 • Teža:

  0,3kg

 • EAN:

  3830071630243

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Medicoplant Amino vsebuje zelo visoko vrednost aminokislin (prolin, glicin, arginin, metionin, serin, treanin, alanin, glutamat, histidin, izolevcin, valinin in še trije drugi), ki imajo pomembno vlogo v rastlinski presnovi, ta pa vpliva posledicno na odpornost rastlin na mraz, sušo, vrocino, napade insektov in bolezni. Poveča se fotosinteza in fksacija ogljika, ki tvori jedro za povečano maso plodov in zelene mase. Posledično rastline takšni stresi manj prizadenejo. Glutamat v sredstvu podpira asimilacijo dušika v rastlini, to pa je prekurzor novih aminokislin.

Pridelek je boljši, lepši, s povečano vsebnostjo beljakovin v travi, koruzi in drugih krmnih rastlinah ter z visokim sladkorjem v grozdju, sladkorni pesi, sadju itd. Prisotnost aminokislin omogoči razvoj naravnih rastnih hormonov, boljše uspevanje rastlin zaradi povečane fotosinteze, lepše in bolj zdrave plodove ter z vecjo količino klorofila, beljakovin in zelene mase. Koreninski sistem se zaradi aminov bolje razvije, to pa omogoča tudi boljše izkoriščanje hranil v zemlji.

Z dodajanjem preparata sredstvom za varstvo rastlin in gnojilom povečamo njihovo učinkovitost in zmanjšamo porabo. Rastline se počasneje starajo in ostajajo bolj sveže, kar je zlasti pomembno v vrtnarstvu. Namenjeno tudi za splošno uporabo in bioproizvodnjo.

Doziranje:

Zaradi visoke vsebnosti aminokislin je poraba zelo majhna in redčenje z vodo v visokem razmerju.

Priprava za foliarno škropljenje po listih:

-Lesene kulture: trta, sadje, oljke, grmovnice 0,8–1,4 l/ha ali 10ml (1 jedilna žlica) na 4 l vode za vrt.

-Listnata zelenjava v rastlinjaku 0,6–1,2 l/ha ali 10ml (1 jedilna žlica) na 4 l vode za vrt.

-Plodovna zelenjava (paprika, paradižnik, zelje) 0,7–1,2 l/ha ali 8ml (3 jedilne žlice) na 4 l vode za vrt.

-Industrijske kulture: pesa, repa, žitarice, krompir ipd. 1–1,2 l/ha ali 8ml (3 jedilne žlice) na 4 l vode za vrt. Jagode in ostale kmetijske kulture 0,8–1,2 l/ha ali 8ml (3 jedilne žlice) na 4 l vode za vrt.

-Za površinsko zalivanje sadja in jagod 3–7 l/ha v intervalih na cca 14 dni ali 50ml (5 jedilnih žlic) na 4 l vode za vrt. Za podzemno namakanje kultur 1–4 l/ha v intervalih na cca 14 dni ali 20ml (2 jedilne žlice) na 4 l vode za vrt.

-Okrasne in cvetoče rastline 0,4–0,7 l/ha in za vrtickarje 3 žlice na 4 l vode. Priporoča se uporaba postane vode.

Kompatibilnost: Lahko se meša z vsemi preparati in gnojili kisle reakcije. Bazične preverjamo na zgrudenje.

Skladiščenje: Hraniti dobro zaprto v originalni plastenki pri sobni temperaturi.

Rok uporabe: Rok uporabe je najmanj 3 leta. Rok uporabe se lahko podaljša ob pravilnem skladiščenju.