SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Ratimor mehka vaba 150 g

Ratimor mehka vaba 150 g
Ratimor mehka vaba 150 g
  • Cena:

    5,30 €

  • Šifra artikla:

    32785

  • Teža:

    0,16kg

  • EAN:

    3830001591583

  • EAN:

    3830072310106

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Rodenticid v obliki mehke vabe z aktivno snovjo bromadiolon je primeren za zatiranje hišnih miši ter črnih in sivih podgan, sploh če se škodljivci pojavljajo v večjih populacijah. Aktivna snov ima poleg zapoznelega delovanja še izjemno širok spekter uporabe in je zato najpogostejša izbira profesionalnih iztrebljevalcev. Prav tako izjemno uspešnost zagotavljata atraktant, ki privablja škodljivce, in sama oblika izdelka – mehke vabe so dokazano najbolj učinkovita oblika rodenticidov. Sredstvo se sme uporabljati skozi celo leto.

Prednosti:
  • Zaradi dodanih olj in maščob bo Ratimor plus mehka vaba še dolgo ostala sočna
  • Skrbno izbrane sestavine zagotavljajo, da se glodavci vabi ne morejo upreti
  • Dodani stabilizatorji preprečujejo oksidacijo
  • Učinkovita tudi ko imajo glodavci na voljo dovolj naravne hrane
  • Zakasnjeno delovanje, kar še poveča učinkovitost
  • Vsebuje grenko averzivno sredstvo

Doziranje:
  • Miši: do 40 g na 2 – 5 m;
  • Podgane: do 200 g na 5 – 10 m

Uporaba:
Ratimor Plus mehka vaba je pakirana v manjših poroznih vrečkah, ki jih ne odpirajte. Vabe nastavljajte na krajih, kjer se gibljejo miši in podgane, ter jih, kjer se zadržujejo tudi ljudje in druge živali, prekrijte s starimi deskami ali opekami. Mehko vabo uporabljajte kot rodenticid v skladiščih kmetijskih pridelkov, v shrambah z živili ali na živalskih farmah. Porabljeno vabo je treba nadomeščati, dokler miši in podgane povsem ne izginejo. Poginule živali odstranite in preprečite dostop do njih. Na krajih, kjer se zadržujejo osebe ali živali, vabe zakrijte s starimi deskami ali opekami. Vabe uporabljajte skladno z navodilom za uporabo. Pri uporabi morate preprečiti onesnaževanje voda, tako da vabe nastavljate najmanj 20 metrov stran.

Shranjevanje:
Vabe hranite v zaprtem prostoru, ki ni namenjen skladiščenju hrane, pijače in živalske krme. Hranite jih v originalni embalaži ter nedostopno otrokom. Zaščitite jih pred toploto, svetlobo in vlago.

Odstranjevanje:
Uporabnik mora oddati prazno embalažo, ostanke neporabljenega sredstva ali sredstva, ki mu je pretekel rok uporabnosti, pooblaščenemu zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov. Delovati mora v skladu z okoljsko zakonodajo, ki ureja področje ravnanja z nevarnimi odpadki in ravnanja z embalažo in odpadno embalažo.

Prva pomoč:
Ta proizvod vsebuje antikoagulant. Če ga zaužijete, se lahko, tudi z zakasnitvijo, pojavijo simptomi, ki lahko vključujejo krvavitve iz nosu in dlesni. V resnih primerih lahko nastanejo podplutbe ali se pojavi kri v blatu ali urinu. Antidot: Vitamin K1, ki ga sme dajati samo zdravstveno/veterinarsko osebje.

V primeru:
- izpostavljenosti kože; umijte kožo z vodo in nato z vodo in milom.
- izpostavljenosti oči; izpirajte oči s tekočino za izpiranje oči ali vodo, veke držite odprte najmanj 10 minut.
- oralne izpostavljenosti; previdno izperite usta z vodo. Nezavestni osebi ne dajajte ničesar v usta. Ne izzivajte bruhanja. Če proizvod pogoltnete, nemudoma poiščite zdravniško pomoč in pokažite škatlo ali etiketo proizvoda. Če proizvod zaužije žival, se obrnite na veterinarja.

Opozorila:
Postaje morajo biti označene z naslednjimi informacijami: »Ne premikajte in ne odpirajte.«; »Vsebuje rodenticid.«; »Ime proizvoda in številka odobritve«; »aktivne snovi« in »V primeru zaužitja poiščite zdravniško pomoč ali pokličite 112«.
Nevarno za divje živali.Zaradi zakasnitve delovanja se učinkovitost antikoagulacijskih rodenticidov pokaže v obdobju od štiri do 10 dni po zaužitju vabe. Glodavci so lahko prenašalci bolezni. Ne dotikajte se poginulih glodavcev z golimi rokami, ampak pri njihovem odstranjevanju uporabite rokavice ali orodje, npr. klešče. Ta proizvod vsebuje grenko snov in barvilo.