Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Paprika EKO Yolo Wonder

Paprika EKO Yolo Wonder
EKO PAPRIKA YOLO WONDER

ekološko seme
Paprika Yolo Wonder je zelena babura, ki se ob zorenju plodovi obarvajo rdeče. Zelo zgodna in donosna sorta. Vsebina: cca. 30-50 sadik.
  • Cena:

    1,90 €

  • Šifra:

    330240444

  • Blagovna znamka:

    Amarant

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Paprika Yolo wonder
Capsicum anuum


Paprika, ki naredi velike in zelo mesnate plodove v obliki t.i. "babure". Zelo donosna in relativno zgodnja sorta paprike, zelo primerna za zgodnjo setev in pridelavo v rastlinjakih.
Barva: zelena -> rdeča


Paprike, feferone in čilije je potrebno sejati dovolj zgodaj, saj imajo dolgo rastno dobo. Sejemo jih v notranje prostore (npr. v lončke) od februarja do aprila. Ob kalitvi moramo biti zelo pozorni na temperaturo, saj potrebujejo vsaj 22 °C. V primeru, da je temperatura nižja, kali manj semen, prav tako pa za kalitev potrebujejo več časa.

 

Rastline so zelo občutljive na zmrzal, zato jih presadimo na stalno mesto (razen, če je zaščiteno, npr. v rastlinjaku) šele po koncu nevarnosti zmrzali, to je običajno po 15. maju.

 

Čez poletje paprike, feferoni in čiliji potrebujejo zalivanje, sicer ne tvorijo plodov. Najbolj primerno je zalivanje 1x na teden, ko med 2-4 sadike zlijemo po 10L vode. Tako gre voda v globino zemlje, rastline pa tja poženejo korenine in lažje prenašajo sušo.

 

Paprike ob dozorevanju spremenijo barvo. Ko začne plod rasti, najprej zraste v velikost, nato začne debeliti meso, na koncu pa se še obarva. Papriko sicer lahko odtržemo in pojemo v katerikoli fazi želimo, vendar pa je plod popolnoma zrel šele, ko v celoti spremeni barvo. Šele takrat so zrela tudi semena.

 

Čas setve: I-III

Čas presajanja: V-VI

Čas pobiranja pridelka: VII-X

Razdalja med rastlinami/vrstami: 40x40

Prezimi: NE

Št. semen v g: 150

Količina semen v standardnem pakiranju: 25

Optimalna temperatura za kalitev: min. 22°C, opt. 25-28°C

Poraba semena na ar: 5-10g

Potrebno zalivanje: DA

Poreklo: Slovenija

dober sosed: česen, endivija, kapusnice, por, radič, rdeča pesa, solata, zelena, šetraj

slab sosed: jajčevec, koruza, krompir, paradižnik