SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Brokoli 50g EKO

Brokoli 50g EKO
Kalčki in mikrozelenje brokolija so rahlo pikantni in nežnega okusa
 • Cena:

  3,99 €

 • Šifra artikla:

  330260464

 • Teža:

  0,05kg

 • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

  840010

 • Blagovna znamka:

  Royal Seeds

 • EAN:

  8014968069049

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Vrtna kreša je rahlo poprastega grenko-sladkega okusa. Lahko jo kombinirate z vsemi jedmi. Lepa tudi kot dekoracija.


OPIS:
Kalčki in mikrozelenje brokolija so rahlo pikantni in nežnega okusa. Vsebujejo: vitamine (A, B, C, E, K) minerale (Ca, Fe, Mg, P, K, Zn), karotene, klorofil, antioksidante, beljakovine in fitokemikalijo sulforafan, ki povečuje odpornost organizma proti rakotvornim snovem.
Kalčke uživamo v 3-5 dnevih.
Mikrozelenje uživamo v 7-14 dnevih.
VZGOJA V STANOVANJU:
Seme speremo in ga kalimo v kalilniku in v posodici na podlogi iz jute ali na zemlji (3 cm plast kakovostnega substrata za setev). Seme razporedimo po posodici kalilnika, vlažni juti ali po vlažni zemlji tako gosto, da se med seboj skoraj dotika. Posodo pokrijemo, postavimo na svetel pult v kuhinji in 2 do 3 krat dnevno pršimo s svežo in čisto vodo.
Ko seme skali, posodo odkrijemo, kalčke poberemo, jih operemo in pojemo ali pa pustimo, da zraste mikrozelenje. Lahko uporabimo posebne led luči za spodbujanje rasti rastlin. Če posodica nima lukenj, da bi voda odtekla, odvečno vodo odlijemo. Ko imajo rastline razvite več listov, jih porežemo, operemo z vodo iz pipe in pojemo. Uporabljen kalilnik temeljito operemo. Uporabljeno juto ali zemljo damo na kompost in uporabimo novo.
EKSTRA DOBRO:
primerni so za namaze, solate, mesne, zelenjavne in ribje jedi ter jedi iz stročnic!