SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Koriander 50g EKO

Koriander 50g EKO
Kalčki in mikrozelenje korandra ima specifičen svež limonski okus po koriandru
 • Cena:

  3,99 €

 • Šifra artikla:

  330260466

 • Teža:

  0,05kg

 • Blagovna znamka:

  Royal Seeds

 • EAN:

  8014968069070

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Kalčki in mikrozelenje korandra ima specifičen svež limonski okus po koriandru z rahlo noto janeža in popra. Je odličen za različne jedi: mehiške, indijske (s karijem), k solatam, rižu, mesu in testeninam. Inovativen dodatek koktajlom.


OPIS:
Kalčki, mikrozelenje in mladi lističi (baby leaf)  korandra ima specifičen svež limonski okus po koriandru z rahlo noto janeža in popra. Je odličen za različne jedi: mehiške, indijske (s karijem), k solatam, rižu, mesu in testeninam. Inovativen dodatek koktajlom.
Kalčke uživamo v 5-8 dnevih.
Mikrozelenje uživamo v 12-20 dnevih.
VZGOJA V STANOVANJU:
Seme speremo in ga kalimo v kalilniku in v posodici na podlogi iz jute ali na zemlji (3 cm plast kakovostnega substrata za setev). Seme razporedimo po posodici kalilnika, vlažni juti ali po vlažni zemlji tako gosto, da se med seboj skoraj dotika. Posodo pokrijemo, postavimo na svetel pult v kuhinji in 2 do 3 krat dnevno pršimo s svežo in čisto vodo.
Ko seme skali, posodo odkrijemo, kalčke poberemo, jih operemo in pojemo ali pa pustimo, da zraste mikrozelenje. Lahko uporabimo posebne led luči za spodbujanje rasti rastlin. Če posodica nima lukenj, da bi voda odtekla, odvečno vodo odlijemo. Ko imajo rastline razvite več listov, jih porežemo, operemo z vodo iz pipe in pojemo. Uporabljen kalilnik temeljito operemo. Uporabljeno juto ali zemljo damo na kompost in uporabimo novo.
EKSTRA DOBRO:
mikrozelenje rdeče pese kot dodatek vsaki »solati«!