SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Redkev 30g EKO

Redkev 30g EKO
Kalčki in mikrozelenje so hrustljavi in pikantnega, svežega, rahlo lešnikastega okusa
 • Cena:

  3,99 €

 • Šifra artikla:

  330260471

 • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

  840066

 • Blagovna znamka:

  Royal Seeds

 • EAN:

  8014968069193

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Kalčki in mikrozelenje so hrustljavi in pikantnega, svežega, rahlo lešnikastega okusa. Stebla so belo vijolična, listki lepe zelene in vijolične barve. Izboljšujejo prebavo ter krepijo obrambno moč organizma. Odlični za juhe, kot dodatek rezancem, rižotam, mesnim in ribjim jedem, azijski hrani, itd.


OPIS:
Kalčki, mikrozelenje in mladi lističi (baby leaf) rdeče pese so lepe rdeče vijolične barve, sladkastega zemeljskega okusa, podobnega rdeči pesi. So izredno hranilni in zdravilni. Pašejo različnim jedem in jim dodajo barvo.
Kalčke uživamo v 3-5 dnevih.
Mikrozelenje uživamo v 7-10 dnevih.
VZGOJA V STANOVANJU:
Seme speremo in ga kalimo v kalilniku in v posodici na podlogi iz jute ali na zemlji (3 cm plast kakovostnega substrata za setev). Seme razporedimo po posodici kalilnika, vlažni juti ali po vlažni zemlji tako gosto, da se med seboj skoraj dotika. Posodo pokrijemo, postavimo na svetel pult v kuhinji in 2 do 3 krat dnevno pršimo s svežo in čisto vodo.
Ko seme skali, posodo odkrijemo, kalčke poberemo, jih operemo in pojemo ali pa pustimo, da zraste mikrozelenje. Lahko uporabimo posebne led luči za spodbujanje rasti rastlin. Če posodica nima lukenj, da bi voda odtekla, odvečno vodo odlijemo. Ko imajo rastline razvite več listov, jih porežemo, operemo z vodo iz pipe in pojemo. Uporabljen kalilnik temeljito operemo. Uporabljeno juto ali zemljo damo na kompost in uporabimo novo.
EKSTRA DOBRO:
mikrozelenje rdeče pese kot dodatek vsaki »solati«!