Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Hruška (Pyrus) Hardijeva Kutina MA

Hruška (Pyrus) Hardijeva Kutina MA
  • Hruška (Pyrus) Hardijeva Kutina MA
  • Hruška (Pyrus) Hardijeva Kutina MA
Je francoska sorta bujne rasti in dobre rodnosti. Ima zelo kvalitetne plodove. Meso je belo, topno, prijetne arome in okusa. Zori v začetku septembra. Oprašujejo jo sorte: Viljamovka, Konferans, Klapova …
  • Cena:

    8,10 €

  • Šifra:

    333019

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Lastnosti sorte Hardijeva:

RAST: bujna

RODNOST: zarodi pozno, daje visoke pridelke

ČAS OBIRANJA: začetek septembra

PLODOVI: srednje debeli, meso je sočno, sladko, ena izmed najboljših namiznih sort, masa ploda je 220 g

SKLADIŠČENJE: 20 dni, v hladilnici do decembra


Podlaga KUTINA MA:

Podlaga hruške Kutina MA je srednje skladna s sortami hrušk, vendar veliko sort zahteva posredovalko (Hardijeva, Pastorjevka). Bujnost sort na podlagi Kutina MA je srednja. Drevo zraste 2-3 m v višino. Oporo potrebuje vse življenje. Za dobro rast in razvoj potrebuje globoka, humuzna, srednje težka, dovolj vlažna in prepustna tla rahlo kisle do blago alkalne reakcije. Apnenih tal ne prenaša.

Razdalja sajenja v vrsti 1,3-1,7 m, medvrstna razdalja je 3,2-3,5 m.

Rastne zahteve: 6-7 pH, 4 % organske snovi, srednje težka, dobro založena tla.

Pri načrtovanju nasada moramo upoštevati:

Nekatere sorte hrušk se ne morejo oploditi z lastnim cvetnim prahom, ampak je za uspešno oploditev potreben cvetni prah druge sorte. Pri hruškah obstajajo sorte, ki so nagnjene k razvoju plodov brez oploditve, partenokarpiji. Sorte, ki so nagnjene k partenokarpiji, tudi ob manj ugodnih vremenskih razmerah (nizke temperature) razvijejo plodove, zato imamo na drevesu še vedno pridelek, ki ga drugače ne bi imeli ali pa bi bil močno zmanjšan.

Gojitvene oblike hruške: ozko vreteno, sončna os, palmeta in vretenasti grm.