Robide v loncu (Loch Ness in Thornfree) - agronet.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Robide v loncu (Loch Ness in Thornfree)

Robide v loncu (Loch Ness in Thornfree)
 • Robide v loncu (Loch Ness in Thornfree)
Robide so sadež, ki dozori poleti in so zelo koristne za naš organizem. Znano je, da so že njihovi poganjki uporabni proti žeji in vsebujejo ogromne količine vitamina C.
 • Cena:

  7,70 €

 • Šifra artikla:

  333060

 • Teža:

  3kg

 • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

  33718

 • EAN:

  3831089500054

 • EAN:

  3831086570272

Dobava: predvidoma 3 dni

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

LOCH NESS:
Robida Loch ness je bujna sorta brez trnov. Sorta daje visok in kakovosten pridelek. Plodovi so izredno veliki, svetleče modro-črne barve, zelo okusni. Rastlina je odporna na pozebo. Sorta robide Loch Ness je odporna na mraz in bogato rodi. Sorta zraste do končne višine 3 m. Njeni plodovi so debeli in črni, njihov okus pa je sladko-kisel. Rastlino je potrebno gnojiti vsako leto spomladi. Odgovarja ji sončna lega, je prezimna rastlina. Plodovi se obirajo od avgusta do septembra.

THORNFREE:
Robida Thornfree je stara sorta brez trnov. Njeni plodovi so veliki, podolgovato koničasti, bleščeče črni, trdni in prijetno sladko kiselkastega okusa.

SAJENJE:
Robide imajo močne in globoke korenine, zato je zemljo pred saditvijo potrebno dobro obdelati in prerahljati. Širina jame naj znaša 60 do 70 cm, globina pa do 40 cm. Na prerahljano zemljo dodajte kompost. Robide sadite na 1 do 1,5 metra v sadilni vrsti. Medvrstna razdalja pa naj znaša od 2,5 do 3 metre. Robide posadite 5 cm globlje, kot so bile vzgajane, saj se bodo tako bolje ukoreninile. Robide je potrebno vselej zalivati, v nasprotnem primeru se bodo sadike izsušile. Priporočljivo je sajenje jeseni, saj se tako do pomladi že dobro vrastejo. Za zastirko uporabite agrotekstil. Ta vodo hkrati zadržuje in prepušča, poleg tega preprečuje rast plevelu in odganja polže.