SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Slavol S 250 mL

Slavol S 250 mL
Slavol S 250 ml je certificirano tekoče gnojilo , ki stimulira in pospešuje rast rastlin.
  • Cena:

    16,20 €

  • Šifra artikla:

    3333408

  • EAN:

    1000033334089

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Slavol S 250 ml je certificirano tekoče gnojilo , ki stimulira in pospešuje rast rastlin, tako v klasičnem kmetijstvu kot v zahtevni, ekološki pridelavi. Naše tekoče gnojilo Slavol S je idealno za tretiranje semen kmetijskih in zelenjadnic, kot so koruza, pšenica, sončnice, pa tudi soja in paprika.

Poleg oskrbe rastlin s potrebnimi elementi, ki niso na voljo v zemlji, ter spodbujanja rasti in pridelka, Slavol S oživi potaknjence okrasnih rastlin, kot so rože ali listavci in iglavci ter grmovnice.

Na približno 2 mm od koreninskega sistema v zemlji (rizosferi) potekajo intenzivni biokemični procesi, v katerih sodelujejo bakterije, ki pozitivno vplivajo na rast rastlin. Te bakterije so označene kot PGP bakterije (Plant Growth Promoting Bacteria) in vključujejo:

- prosti, asociativni in simbiotični fiksatorji dušika,
- fosfomineralizatorji,
- bakterije, ki proizvajajo hormone (avksine, gibereline, citokinine),
- antibiotiki,
- encimi,
- vitamini itd.

Kakšna je funkcija bakterij PGP?
Bakterije PGP na površini korenine vzpostavijo specifično obliko skupnosti, imenovano asociacija . Vpliva na prehrano rastlin , saj izvaja fiksacijo dušika, mineralizacijo organskih spojin dušika, fosforja, žvepla, proizvaja kisline (K, Mg, Fe, B, Al, Mo, Mn), ki sproščajo mikroelemente iz slabo topnih spojin v prst.
Na ta način združenje bakterij PGP poveča volumen rastlinskih celic , pospeši njihovo delitev in pravilno diferencira krivulje in organe znotraj same rastline.
Simbiotski fiksatorji dušika tvorijo vozliče v koreninah stročnic (soja, lucerna, grah, fižol, detelja), kjer izvajajo fiksacijo dušika, t.j. pretvarjajo inertni dušik iz ozračja v NH4+. Bakterije rastlinam neposredno dostavljajo razpoložljivi dušik, rastline pa oskrbujejo bakterije z asimilativi (hranili, ki nastanejo v procesu fotosinteze).
Na nastanek sibiotičnih gomoljev v korenu rastline, ki bodo pomagali pri njenem razvoju, vpliva več dejavnikov, kot so:

- pH tal,
- vsebnost humusa,
- mehanska sestava tal,
- uporaba pesticidov in mineralnih gnojil.

Kako Slavol S izolira bakterije PGP?
S serijo znanstvenoraziskovalnih projektov, ki jih izvaja podjetje Agrounik, je bilo razvito edinstveno, biološko gnojilo za tretiranje semen Slavol S, ki izolira in ciljno deluje na PGP bakterije za optimalen pridelek.
Z izvajanjem projekta »Uporaba novega biostimulatorja v predelavi semena koruze«, ki sta ga financirala EU in Svetovna banka preko Sklada za inovacijsko dejavnost, je Agrounik razvil pripravke za tretiranje semena njiv, zelenjadnic in stročnic. .

Kako deluje tekoče gnojilo Slavol S?
Naš pripravek SLAVOL S vsebuje avksin - indol-3-ocetno kislino (IAA), ki nastaja med fermentacijo, kot sekundarni presnovni produkt bakterij in je analog naravnemu avksinu, ki ga najdemo v semenih.
Ugotovljeno je bilo, da se koncentracija IAA, ki je že v semenu, močno zmanjša po 2 dneh od začetka kalitve, ki se ohranja na konstantni nizki ravni avksina v nadaljnjem obdobju kalitve in nato rasti.
Vnos tekočega gnojila SLAVOL S v semena poveča koncentracijo IAA, kar pospeši proces kalitve in kaljenja, diferenciacijo tkiv in organov, nastanek koreninskega sistema in kasneje nastanek nadzemnega dela rastline.

Prednosti uporabe tekočega gnojila Slavol S
Z našimi poskusi smo dokazali, da uporaba tekočega gnojila SLAVOL S poveča energijo kalitve semena, da imajo kaljene rastline močnejši koreninski sistem in večjo listno maso.
Prav tako semena vseh rastlin enakomerno kalijo in prehajajo fenofaze istočasno, kar je pomembno za uporabo drugih agrotehničnih ukrepov v pridelavi. Prav tako so naši poskusi potrdili, da se semena tretirana s tekočim gnojilom Slavol S lahko skladiščijo več kot eno leto, kar je zelo pomembno za dodelovalne centre.
Z možnostjo enakomernega kalitve rastlin si olajšate uporabo drugih, ustreznih agrotehničnih ukrepov (uporaba pesticidov, gnojenje, strojna obdelava), saj gredo rastline skozi vse fenofaze istočasno.
Z gnojilom SLAVOL S v semena rastlin spodbudite kalitev, kaljenje, razvoj koreninskega sistema in nadzemni razvoj rastline. Indol-3-ocetna kislina vpliva na raztezanje celic in organov, rast stebla, razvoj adventivnih in stranskih korenin ter razvoj prevodnega tkiva.
Močnejši koreninski sistem pomeni večjo sposobnost vsrkavanja hranil iz zemlje, kar ima za posledico boljšo prehranjenost rastlin. Večja listna površina omogoča intenzivnejši proces fotosinteze, kar zagotavlja večjo produkcijo organske snovi in ??boljši pridelek.
SLAVOL S vsebuje avksin-indol-3-ocetno kislino (IAA), ki je esencialni rastlinski hormon, ki uravnava vse procese rasti in razvoja rastlin.
Indol-3-ocetno kislino v našem tekočem gnojilu SLAVOL S smo izolirali in identificirali z analitsko kemijskimi metodami. Je produkt presnove bakterij, ki spodbujajo rast rastlin (PGP bakterije). Indol-3-ocetna kislina, ki jo vsebuje gnojilo SLAVOL S, je tudi biološko aktivna snov .

IAA spodbuja vse fiziološke procese v rastlinah, kakor tudi naravno sintezo avksina, ki je naravni proizvod rastlin. Nanos optimalne količine eksogenega avksina (sintetiziranega samo v našem gnojilu Slavol S) na površino semena poveča učinek med kaljenjem in vznikom.