SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Ameriška borovnica Darrow

Ameriška borovnica Darrow
Ameriške borovnice imajo več mineralov in vitamina C, kot naše samonikle borovnice. Plodovi ameriških borovnic pa pomagajo pri slabokrvnosti, uravnavajo prebavo, zavirajo razvoj degenerativnih bolezni možganov, izboljšujejo vid, delujejo protivnetno, itd.
  • Cena:

    9,99 €

  • Šifra artikla:

    3333411

  • EAN:

    3831086575055

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

DARROW:
Ameriška borovnica Darrow zraste do višine 1,80 m. Spada med pozne sorte, plodovi zorijo od julija do konca avgusta. Sadike ameriških borovnic se sadijo v sadilne jame širine 60-80 cm in globine 40 cm v kislo šoto ali zemljo za rododendrone s ph vrednostjo 3,5-5. Stene sadilne jame obložimo s propustno folijo ali kopreno, da se dodana šota ne meša z navadno zemljo. Lahko se sadijo tudi v peščeno(več namakanja), peščeno ilovnato zemljo, pomembno je, da je struktura zemlje ohlapna, ki omogoča prezračevanje in dostopnost zraka do drobnih korenin. Priporočljiva je zastirka z iglavci ali žaganja, zastirko obnavljamo vsako leto. Za gnojenje se uporablja gnojila, ki večajo kislost zemlje. Sadijo se v razdalji 0,80-1,5 metra sadika od sadike, razdalja med vrstami 2,5 do 3 metre. Ameriške borovnice obrezujemo spomladi, izrežemo šibke in izrojene veje. Ameriške borovnice vsebujejo veliko antioksidantov, flavonoidov, sladkorjev, organskih kislin in vitaminov, zlasti vitamin C, betakaroten, vitamine skupine B, ter vrsto rudnin, med njimi železo, mangan, itd. 

Končna višina:1-2 m
Velikost plodov:debeli
Teža rastline:0,5-3 kg
Okus:kiselkast
Gnojenje:vsako leto spomladi
Samoplodna:da
Oblika rasti:grmasta
Lega:sončna/polsončna
Prezimna:da
Čas obiranja:konec julija
Barva plodov:temno modra
Odporna na mraz:da
SAJENJE: 
Sadike ameriških borovnic se sadijo v sadilne jame širine 60-80 cm in globine 40 cm v kislo šoto ali zemljo za rododendrone s ph vrednostjo 3,5-5. Stene sadilne jame obložimo s propustno folijo ali kopreno, da se dodana šota ne meša z navadno zemljo. Lahko se sadijo tudi v peščeno (več namakanja), peščeno ilovnato zemljo, pomembno je, da je struktura zemlje ohlapna, ki omogoča prezračevanje in dostopnost zraka do drobnih korenin. Priporočljiva je zastirka z iglavci ali žaganja, zastirko obnavljamo vsako leto. Za gnojenje se uporablja gnojila, ki večajo kislost zemlje. Sadijo se v razdalji 0,80-1,5 metra sadika od sadike, razdalja med vrstami 2,5 do 3 metre. Ameriške borovnice obrezujemo spomladi, izrežemo šibke in izrojene veje.