SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Ameriška borovnica Bluecrop

Ameriška borovnica Bluecrop
Ameriške borovnice s svojo svežino plodov razveseljujejo predvsem v poletnem času. Ameriške borovnice imajo več vitamina C, kot naše samonikle borovnice. Plodovi ameriških borovnic pa pomagajo pri slabokrvnosti, uravnavajo prebavo, zavirajo razvoj degenerativnih bolezni možganov, izboljšujejo vid, delujejo protivnetno, itd.
  • Cena:

    9,99 €

  • Šifra artikla:

    3333412

  • EAN:

    1000033334126

  • EAN:

    3831086575017

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Sadike ameriških borovnic se sadijo v sadilne jame širine 60-80 cm in globine 40 cm v kislo šoto ali zemljo za rododendrone s ph vrednostjo 3,5-5. Stene sadilne jame obložimo s propustno folijo ali kopreno, da se dodana šota ne meša z navadno zemljo. Lahko se sadijo tudi v peščeno(več namakanja), peščeno ilovnato zemljo, pomembno je, da je struktura zemlje ohlapna, ki omogoča prezračevanje in dostopnost zraka do drobnih korenin. Priporočljiva je zastirka z iglavci ali žaganja, zastirko obnavljamo vsako leto. Za gnojenje se uporablja gnojila, ki večajo kislost zemlje. Sadijo se v razdalji 0,80-1,5 metra sadika od sadike, razdalja med vrstami 2,5 do 3 metre.


BLUECROP:

Grm zraste do 2 m visoko, lahko tudi več. Rodi dobro. Sorta je odporna na mraz in nekoliko bolje prenaša sušo kot druge sorte ameriških borovnic. Dobro prenaša tudi visoke poletne temperature. Zrele jagode se ne osipajo. Je kakovostna sorta. Veliki, belo svilnati, aromatični plodovi odličnega, sočnega okusa. Oblikuje močne, pokončne grmičke. Robustna in odporna. Jeseni se obarva v posebej privlačno, temno rdečo barvo. 

Končna višina:1-2 m
Velikost plodov:debeli
Teža rastline:0,5-1 kg
Okus:sladko-kisel, aromatičen
Gnojenje:vsako leto spomladi
Samoplodna:da
Oblika rasti:grmasta
Lega:sončna/polsončna
Prezimna:da
Čas obiranja:začetek julija
Barva plodov:temno modra
Odporna na mraz:da
SAJENJE: 
Sadike ameriških borovnic se sadijo v sadilne jame širine 60-80 cm in globine 40 cm v kislo šoto ali zemljo za rododendrone s ph vrednostjo 3,5-5. Stene sadilne jame obložimo s propustno folijo ali kopreno, da se dodana šota ne meša z navadno zemljo. Lahko se sadijo tudi v peščeno (več namakanja), peščeno ilovnato zemljo, pomembno je, da je struktura zemlje ohlapna, ki omogoča prezračevanje in dostopnost zraka do drobnih korenin. Priporočljiva je zastirka z iglavci ali žaganja, zastirko obnavljamo vsako leto. Za gnojenje se uporablja gnojila, ki večajo kislost zemlje. Sadijo se v razdalji 0,80-1,5 metra sadika od sadike, razdalja med vrstami 2,5 do 3 metre. Ameriške borovnice obrezujemo spomladi, izrežemo šibke in izrojene veje.