SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Ameriška borovnica Lateblue

Ameriška borovnica Lateblue
Ameriške borovnice s svojo svežino plodov razveseljujejo predvsem v poletnem času. Ameriške borovnice imajo več vitamina C, kot naše samonikle borovnice. Plodovi ameriških borovnic pa pomagajo pri slabokrvnosti, uravnavajo prebavo, zavirajo razvoj degenerativnih bolezni možganov, izboljšujejo vid, delujejo protivnetno, itd.
  • Cena:

    9,99 €

  • Šifra artikla:

    3333414

  • EAN:

    3831086575086

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Sadike ameriških borovnic se sadijo v sadilne jame širine 60-80 cm in globine 40 cm v kislo šoto ali zemljo za rododendrone s ph vrednostjo 3,5-5. Stene sadilne jame obložimo s propustno folijo ali kopreno, da se dodana šota ne meša z navadno zemljo. Lahko se sadijo tudi v peščeno(več namakanja), peščeno ilovnato zemljo, pomembno je, da je struktura zemlje ohlapna, ki omogoča prezračevanje in dostopnost zraka do drobnih korenin. Priporočljiva je zastirka z iglavci ali žaganja, zastirko obnavljamo vsako leto. Za gnojenje se uporablja gnojila, ki večajo kislost zemlje. Sadijo se v razdalji 0,80-1,5 metra sadika od sadike, razdalja med vrstami 2,5 do 3 metre.


LATEBLUE:
Ameriška borovnica (Vaccinium Lateblue) je pozno zoreča sorta. Ameriška borovnica Lateblue zraste od 100 do 120 centimetrov visoko. Je zelo dobro rodna. Sorta je odporna na bolezni in nizke temperature. Je samooplodna rastlina. Uspeva na kislih tleh, na sončnih in polsenčnih legah. Plodovi dozorijo konec julija do začetek avgusta. So srednje veliki, prijetnega, sladko kiselkastega okusa. 

         RAST: grmasta
         RODNOST: obilna
         ZORENJE:konec julija- začetek avgusta
         PLODOVI: srednje debeli
         TLA: vlažna, bogata s humusom
         OBREZOVANJE: zgodaj spomladi





SAJENJE: 
Sadike ameriških borovnic se sadijo v sadilne jame širine 60-80 cm in globine 40 cm v kislo šoto ali zemljo za rododendrone s ph vrednostjo 3,5-5. Stene sadilne jame obložimo s propustno folijo ali kopreno, da se dodana šota ne meša z navadno zemljo. Lahko se sadijo tudi v peščeno (več namakanja), peščeno ilovnato zemljo, pomembno je, da je struktura zemlje ohlapna, ki omogoča prezračevanje in dostopnost zraka do drobnih korenin. Priporočljiva je zastirka z iglavci ali žaganja, zastirko obnavljamo vsako leto. Za gnojenje se uporablja gnojila, ki večajo kislost zemlje. Sadijo se v razdalji 0,80-1,5 metra sadika od sadike, razdalja med vrstami 2,5 do 3 metre. Ameriške borovnice obrezujemo spomladi, izrežemo šibke in izrojene veje.