SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Ameriška borovnica Pink Lemonade

Ameriška borovnica Pink Lemonade
Ameriške borovnice s svojo svežino plodov razveseljujejo predvsem v poletnem času. Ameriške borovnice imajo več vitamina C, kot naše samonikle borovnice. Plodovi ameriških borovnic pa pomagajo pri slabokrvnosti, uravnavajo prebavo, zavirajo razvoj degenerativnih bolezni možganov, izboljšujejo vid, delujejo protivnetno, itd.
  • Cena:

    9,60 €

  • Šifra artikla:

    3333415

  • EAN:

    1000033334157

  • EAN:

    3831086575109

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Ameriška borovnica Pink Lemonade / Pink Marmalade je prva ameriška borovnica z rožnati plodovi. Rastlina nas očara skozi celo leto: spomladi cveti z rožnato belimi cvetovi, poleti prehajajo plodovi iz zelene v rožnato barvo, jeseni nas navdušuje z oranžnim listjem ter pozimi, ko grm krasijo poganjki rdečkasto rjave barve. Plodovi imajo blag, prijeten okus ter so čvrsti in sladki.


Končna višina:1-2 m
Velikost plodov:drobni
Teža rastline:2 kg
Okus:sladek
Gnojenje:vsako leto spomladi
Samoplodna:da
Oblika rasti:grmasta
Lega:sončna/polsončna
Prezimna:da
Čas obiranja:od sredine julija do sredine avgusta
Barva plodov:rožnata
Odporna na mraz:da


SAJENJE: 
Sadike ameriških borovnic se sadijo v sadilne jame širine 60-80 cm in globine 40 cm v kislo šoto ali zemljo za rododendrone s ph vrednostjo 3,5-5. Stene sadilne jame obložimo s propustno folijo ali kopreno, da se dodana šota ne meša z navadno zemljo. Lahko se sadijo tudi v peščeno (več namakanja), peščeno ilovnato zemljo, pomembno je, da je struktura zemlje ohlapna, ki omogoča prezračevanje in dostopnost zraka do drobnih korenin. Priporočljiva je zastirka z iglavci ali žaganja, zastirko obnavljamo vsako leto. Za gnojenje se uporablja gnojila, ki večajo kislost zemlje. Sadijo se v razdalji 0,80-1,5 metra sadika od sadike, razdalja med vrstami 2,5 do 3 metre. Ameriške borovnice obrezujemo spomladi, izrežemo šibke in izrojene veje.