SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir Romano A 35/45 25kg

Krompir Romano A 35/45 25kg
Krompir Romano je srednje zgodnja sorta, znana po svoji odpornosti, odličnem okusu in vsestranski uporabi v kuhinji. Zaradi svoje čvrste teksture in dobre odpornosti je priljubljena tako pri pridelovalcih kot tudi pri kuharskih mojstrih. Sorta se odlikuje po tem, da daje visok kakovostni pridelek ter ohranja svojo obliko in teksturo pri različnih načinih priprave.

Lastnosti krompirja Romano
- Oblika gomoljev: Ovalna, srednje velika in enakomerna.
- Barva lupine: Svetlo rdeča, gladka.
- Barva mesa: Svetlo rumena.
- Tekstura: Srednje čvrsta, z nizko vsebnostjo škroba.
- Kulinarična uporaba: Idealna za kuhanje, pečenje, pripravo solat, pomfrita in pire krompirja.
 
Prednosti sorte Romano
- Visok pridelek: Sorta daje enakomerno oblikovane gomolje z dobrim tržnim potencialom.
- Odpornost na bolezni: Ima dobro odpornost na krompirjev rak in nekatere druge pogoste bolezni krompirja.
- Dobro skladiščenje: Gomolji se dobro skladiščijo in ohranjajo kakovost dlje časa.
- Prilagodljivost: Uspeva v različnih vrstah tal in podnebnih razmerah.
- Estetski videz: Privlačna rdeča lupina in svetlo rumeno meso dajeta gomoljem lep tržni videz.
 
Nasveti za sajenje in nego
 -Priprava tal: Tla naj bodo globoka, dobro odcedna in rodovitna. Pred sajenjem jih obogatite z organskimi gnojili.
- Čas sajenja: Spomladi, ko so tla dovolj ogreta (10–12 °C).
- Razdalja: Sadite gomolje z razmikom 30–35 cm, vrste pa naj bodo oddaljene 60–70 cm.
- Zalivanje: Redno zalivanje je pomembno, še posebej v sušnih obdobjih.
- Gnojenje: Priporočljivo je uporabljati gnojila, ki vsebujejo kalij in fosfor za podporo rasti gomoljev.
 
Uporaba v kulinariki
Krompir Romano je zelo vsestranski in primeren za različne priprave:
- Kuhan krompir: Ohranja svojo obliko, zato je idealen za pripravo solat.
- Pečen krompir: Hrustljav in okusno zlato rjav.
- Pomfrit: Zlato rjav in hrustljav, s prijetnim okusom.
- Pire krompir: Nežen, kremast in brez grudic.
 
Krompir Romano je idealna izbira za tiste, ki iščejo zanesljiv pridelek z odličnimi kulinaričnimi lastnostmi in privlačnim videzom.
  • Cena:

    50,59 €

  • ali od 18,47 € / mesec | Izračun obrokov

  • Šifra artikla:

    333611

  • Teža:

    25,2kg

  • EAN:

    383111707314

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Krompir Romano je srednje zgodnja sorta, znana po svoji odpornosti, odličnem okusu in vsestranski uporabi v kuhinji. Zaradi svoje čvrste teksture in dobre odpornosti je priljubljena tako pri pridelovalcih kot tudi pri kuharskih mojstrih. Sorta se odlikuje po tem, da daje visok kakovostni pridelek ter ohranja svojo obliko in teksturo pri različnih načinih priprave.

Lastnosti krompirja Romano
- Oblika gomoljev: Ovalna, srednje velika in enakomerna.
- Barva lupine: Svetlo rdeča, gladka.
- Barva mesa: Svetlo rumena.
- Tekstura: Srednje čvrsta, z nizko vsebnostjo škroba.
- Kulinarična uporaba: Idealna za kuhanje, pečenje, pripravo solat, pomfrita in pire krompirja.
 
Prednosti sorte Romano
- Visok pridelek: Sorta daje enakomerno oblikovane gomolje z dobrim tržnim potencialom.
- Odpornost na bolezni: Ima dobro odpornost na krompirjev rak in nekatere druge pogoste bolezni krompirja.
- Dobro skladiščenje: Gomolji se dobro skladiščijo in ohranjajo kakovost dlje časa.
- Prilagodljivost: Uspeva v različnih vrstah tal in podnebnih razmerah.
- Estetski videz: Privlačna rdeča lupina in svetlo rumeno meso dajeta gomoljem lep tržni videz.
 
Nasveti za sajenje in nego
 -Priprava tal: Tla naj bodo globoka, dobro odcedna in rodovitna. Pred sajenjem jih obogatite z organskimi gnojili.
- Čas sajenja: Spomladi, ko so tla dovolj ogreta (10–12 °C).
- Razdalja: Sadite gomolje z razmikom 30–35 cm, vrste pa naj bodo oddaljene 60–70 cm.
- Zalivanje: Redno zalivanje je pomembno, še posebej v sušnih obdobjih.
- Gnojenje: Priporočljivo je uporabljati gnojila, ki vsebujejo kalij in fosfor za podporo rasti gomoljev.
 
Uporaba v kulinariki
Krompir Romano je zelo vsestranski in primeren za različne priprave:
- Kuhan krompir: Ohranja svojo obliko, zato je idealen za pripravo solat.
- Pečen krompir: Hrustljav in okusno zlato rjav.
- Pomfrit: Zlato rjav in hrustljav, s prijetnim okusom.
- Pire krompir: Nežen, kremast in brez grudic.
 
Krompir Romano je idealna izbira za tiste, ki iščejo zanesljiv pridelek z odličnimi kulinaričnimi lastnostmi in privlačnim videzom.