SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir sorta Ranomi A 35/55 3 kg

Krompir sorta Ranomi A 35/55 3 kg
Krompir Ranomi je srednje zgodnja sorta krompirja, znana po svoji odpornosti, visoki produktivnosti in odličnih okusnih lastnostih.
  • Cena:

    8,29 €

  • Šifra artikla:

    333629

  • Teža:

    3,1kg

  • EAN:

    3830054133891

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Krompir Ranomi je srednje zgodnja sorta krompirja, znana po svoji odpornosti, visoki produktivnosti in odličnih okusnih lastnostih. Ta sorta je primerna za širok spekter podnebnih razmer in je priljubljena pri pridelovalcih zaradi enostavnosti gojenja in kakovostnih gomoljev.

Lastnosti krompirja Ranomi
- Oblika gomoljev: Ovalna do podolgovata, srednje velika do velika.
- Barva lupine: Rjava, gladka.
- Barva mesa: Svetlo rumena do bleda.
- Tekstura: Srednje škrobna, čvrsta in rahlo kremasta tekstura.
- Kulinarična uporaba: Ranomi je primeren za kuhanje, pečenje, pripravo pomfrita, pire krompirja in solat.
 
Prednosti sorte Ranomi
- Visok pridelek: Sorta daje velike, enakomerne gomolje, kar omogoča dober tržni pridelek.
 - Odpornost na bolezni: Ranomi je odporen na številne bolezni krompirja, vključno s krompirjevim rakom in nekaterimi glivičnimi boleznimi.
- Dobro skladiščenje: Gomolji se dobro skladiščijo, ohranjajo svojo kakovost tudi po daljšem obdobju.
- Prilagodljivost: Uspeva v različnih vrstah tal in podnebnih razmerah, zaradi česar je primeren za širok spekter pridelovalnih območij.
- Vsestranska uporaba: Sorta je primerna za številne kulinarične priprave, kar jo naredi priljubljeno v različnih kuhinjah.
 
Nasveti za sajenje in nego
- Priprava tal: Tla naj bodo rodovitna, rahla in dobro odcedna. Pred sajenjem jih obogatite z organskimi gnojili.
- Čas sajenja: Spomladi, ko so tla dovolj ogreta (10–12 °C).
- Razdalja: Sadite gomolje z razmikom 30–35 cm, vrste pa naj bodo oddaljene 60–70 cm.
- Zalivanje: Redno zalivanje je pomembno, še posebej v sušnih obdobjih, da zagotovite zdrav razvoj gomoljev.
- Gnojenje: Uporabite gnojila z več kalija za podporo zdravemu razvoju gomoljev in izboljšanje kakovosti pridelka.
 
Uporaba v kulinariki
- Krompir Ranomi je zelo vsestranski:
- Pomfrit: Zlato rjav, hrustljav in okusen.
- Pečen krompir: Ima hrustljavo skorjo in mehko notranjost.
- Pire krompir: Kremast in mehak, idealen za priloge.
- Kuhan krompir: Ohranitev oblike naredi to sorto primernega za pripravo solat.
 
Krompir Ranomi je odlična izbira za tiste, ki iščejo sorto z odpornostjo, visokim pridelkom in široko kulinarično uporabnostjo.