Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Krompir Elfe A 28/35 3 kg

Krompir Elfe A 28/35 3 kg
Je zelo kakovostna jedilna sorta, ki je še posebno priljubljena med najzahtevnejšimi vrtičkarji.
  • Cena:

    6,50 €

  • Šifra artikla:

    333646

  • Teža:

    3kg

  • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

    201656

Dodaj v košarico
kg

Opis izdelka

 

Uporabnost in lastnosti:zgodnja sorta
Gomolji:ovalni, kožica je rumena in zelo gladka, meso je rumeno, plitve oči
Pridelek:velik
Bolezni:odporna na Ro1 in Ro4, odporna na plesen, črno nogo, odporna na Rhizoctonio, odporna na navadno krastavost
Skladiščenje:zelo dobro se skladišči do nove sezone
Nasveti za pridelavo:zelo zaželeno je intenzivnejše gnojenje, stalna oskrba z vlago (namakanje), redna zaščita pred boleznimi in sajenje na 30-32 cm v vrsti (75 cm med vrstami), gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5P/ha, 200-250 kg K2O/ha, dobra oskrba z magnezijem in kalijem v sulfatni obliki delujejo pozitivno na pridelek. Elfe lahko pridelujemo na dobrih tleh kot alternativo marabelu, ker zelo dobro prenaša ožji kolobar, ki je pogost pri specializiranih pridelovalcih krompirja. Na isto površino jo smemo saditi vsako tretje leto.
 
Zrelostni razred:zgodnja sorta
Barva kožice / mesa:kožica je rumene barve / meso je rumene barve
Pridelek:velik
Jedilni tip:B (odličen krompir za pečenje, praženje in solate)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov