Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
POMEMBNO OBVESTILO - Ključne informacije za kupce in ukrepi zaradi izrednih razmer.
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Krompir Desiree E 28/35 10 kg

Krompir Desiree E 28/35 10 kg
Splošno razširjena dorta in preizkušena sorta, ki je vsestransko uporabna in se dobro skladišči.
  • Cena:

    16,30 €

  • Šifra:

    333664

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

 

Uporabnost in lastnosti:srednje pozna sorta
Gomolji:podolgovato ovalni, veliki, kožica je rdeča, meso je rumeno, očesa so plitva
Pridelek:zelo velik
Bolezni:odporna na krompirjev rak, odporna na plesen, odporna na viruse zvijanja listov in Yntn
Skladiščenje:zelo dobro skladiščenje do pomladi, pri temperaturi 4,5°C.
Nasveti za pridelavo:zahteva dobra, globoka tla, dobro preskrbljena z vlago. Pri pridelavi je obvezno upoštevanje kolobarja, da pride na isto površino prvič v treh ali raje štirih letih. Zaradi srednjega nastavka gomoljev sadimo na razdaljo 31-32 cm v vrsti ali približno 43.000 rastlin/ha. Gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5 /ha in 200 - 250 kg K2O/ha. Zaželjeno je obilnejše gnojenje z dušikom in uporaba kalija v sulfatni obliki, ker poviša vsebnost sušine. Marabel je sorta krompirja, ki je zelo občutljiva na ozek kolobar.
 
Zrelostni razred:srednje pozna sorta
Barva kožice / mesa:kožica je rdeča / meso je rumeno
Pridelek:velik
Jedilni tip:B (primerna za široko uporabo v kulinariki, za kuhanje, pečenje, praženje, predelavo in za pomfrit)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov