Krompir Monte Carlo A35/50 25kg - agronet.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir Monte Carlo A35/50 25kg

Krompir Monte Carlo A35/50 25kg
Semenski krompir MONTE CARLO. Izredna kvaliteta z belim mesom, popolna odpornost na vse krompirjeve ogorčice.
  • Cena:

    29,30 €

  • Šifra artikla:

    333674

  • EAN:

    3831111702326

  • EAN:

    3831111704849

  • EAN:

    3831111700254

Dobava: predvidoma 1 dan

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

 

Uporabnost in lastnosti:ima rdečo barvo kožice in belo barvo mesa. Visoka toleranca na sušo in vročino, primerna za vsa pridelovalna področja, nadomestilo za sorto Romano
Gomolji:srednji do veliki gomolji, ovalni gomolji, kožica je rdeče barve, meso je bele barve
Pridelek:zelo velik
Bolezni:odporna proti virusom, odporna proti navadni krastavosti in plesni, absolutno odporna na krompirjeve ogorčice Ro1, Ro2, Ro3, Pa2, Pa3, Ro4, odporna na skladiščne bolezni
Skladiščenje:zelo dobro se skladišči
Nasveti za pridelavo:zahteva dobra, globoka tla, dobro preskrbljena z vlago. Pri pridelavi je obvezno upoštevanje kolobarja, da pride na isto površino prvič v treh ali raje štirih letih. Zaradi srednjega nastavka gomoljev sadimo na razdaljo 31-32 cm v vrsti ali približno 43.000 rastlin/ha. Gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5 /ha in 200 - 250 kg K2O/ha. Zaželjeno je obilnejše gnojenje z dušikom in uporaba kalija v sulfatni obliki, ker poviša vsebnost sušine. Marabel je sorta krompirja, ki je zelo občutljiva na ozek kolobar.
 
Zrelostni razred:srednje pozna sorta
Barva kožice / mesa:rdeče / bele
Pridelek:velik
Jedilni tip:AB (za praženje in pire)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov