Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Krompir Carlingford SE 35/55 25 kg

Krompir Carlingford SE 35/55 25 kg
Pozna jedilna sorta s privlačno gladko kožico, primerna za pridelavo v različnih tipih tal.
  • Cena:

    33,99 €

  • Šifra artikla:

    333676

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

 

Uporabnost in lastnosti:Carlingfort je pozna sorta
Gomolji:zelo izenačeni in številni, srednje veliki, okroglo ovalni s plitvimi očesci
Pridelek:srednji
Bolezni:srednje odporna na krompirjevo plesen na gomoljih, srednje občutljiva na krompirjevo plesen na listih, srednje odporna na navadno krastavost, odporna na krompirjeve ogorčice Ro1 in Ro4, zelo tolerantna na sušo in vročino
Skladiščenje:se odlično skladišči in ne izgublja jedilne kakovost
Nasveti za pridelavo:zahteva dobra, globoka tla, dobro preskrbljena z vlago. Pri pridelavi je obvezno upoštevanje kolobarja, da pride na isto površino prvič v treh ali raje štirih letih. Zaradi srednjega nastavka gomoljev sadimo na razdaljo 31-32 cm v vrsti ali približno 43.000 rastlin/ha. Gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5 /ha in 200 - 250 kg K2O/ha. Zaželjeno je obilnejše gnojenje z dušikom in uporaba kalija v sulfatni obliki, ker poviša vsebnost sušine. Marabel je sorta krompirja, ki je zelo občutljiva na ozek kolobar.
 
Zrelostni razred:pozna sorta
Barva kožice / mesa:bele barve / bele barve
Pridelek:velik
Jedilni tip:AB (primerna za kuhanje, z nizko vsebnostjo suhe snovi)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov