SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir Agata A 28/35 3 kg

Krompir Agata A 28/35 3 kg
Kropir Agata je zgodnja sorta semenskega krompirja, ki je v svetu močno uveljavljena in je zelo tolerantna na hladne pomladi.
  • Cena:

    6,45 €

  • Šifra artikla:

    333737

  • Teža:

    3,2kg

  • EAN:

    3830054132887

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

 

Uporabnost in lastnosti:zgodnja sorta
Gomolji:okroglo ovalni, zelo plitva očesca, lepa in gladka kožica
Pridelek:velik, za pridelavo ranega krompirja, odlična sorta za pranje, pakiranje in prodajo na tržnici.
Bolezni:odporna na krompirjevo plesen, odporna na nematode Ro1, Ro4, Ro5
Skladiščenje:ima povprečno dormanco in je primerna za srednje dolgo, skladiščenje (6 mesecev) pri temperaturi 4,5°C.
Nasveti za pridelavo:zahteva dobra, globoka tla, dobro preskrbljena z vlago. Pri pridelavi je obvezno upoštevanje kolobarja, da pride na isto površino prvič v treh ali raje štirih letih. Zaradi srednjega nastavka gomoljev sadimo na razdaljo 31-32 cm v vrsti ali približno 43.000 rastlin/ha. Gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5 /ha in 200 - 250 kg K2O/ha. Zaželjeno je obilnejše gnojenje z dušikom in uporaba kalija v sulfatni obliki, ker poviša vsebnost sušine. Agata je sorta krompirja, ki je zelo občutljiva na ozek kolobar.
 
Zrelostni razred:zgodnja sorta
Barva kožice / mesa:svetlo rumena/ svetlo rumena
Pridelek:velik
Jedilni tip:AB (primerna za kuhanje, z nizko vsebnostjo suhe snovi)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov