Krompir Ranomi A28/35 3kg - agronet.si

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir Ranomi A28/35 3kg

Krompir Ranomi A28/35 3kg
Sorta ima odlične kulinarične lastnosti. Rana, visok pridelek. Odporna na krastavost, nematode in krompirjev rak.
  • Cena:

    9,50 €

  • Šifra artikla:

    333742

  • EAN:

    1000003337423

Dobava: predvidoma 1 dan

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

Uporabnost in lastnosti:vsestransko uporabna sorta, za svežo porabo in kratkotrajno skladiščenje. Primerna za kuhanje, praženje in pečenje.
Gomolji:kožica je svetlo rumena, meso je svetlo rumene barve, srednje veliki, izenačeni, podolgovato ovalni s plitvimi očesci
Pridelek:visok pridelek
Bolezni:odporna na virus A, Yn, Yntn, odporna na plesen, odporna na krompirjev rak
Skladiščenje:za svežo porabo in kratkotrajno skladiščenje
Nasveti za pridelavo:zahteva dobra, globoka tla, dobro preskrbljena z vlago. Pri pridelavi je obvezno upoštevanje kolobarja, da pride na isto površino prvič v treh ali raje štirih letih. Zaradi srednjega nastavka gomoljev sadimo na razdaljo 31-32 cm v vrsti ali približno 43.000 rastlin/ha. Gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5 /ha in 200 - 250 kg K2O/ha. Zaželjeno je obilnejše gnojenje z dušikom in uporaba kalija v sulfatni obliki, ker poviša vsebnost sušine. Marabel je sorta krompirja, ki je zelo občutljiva na ozek kolobar.
Zrelostni razred:zgodnja sorta
Barva kožice / mesa:rumena / svetlo rumene
Pridelek:velik
Jedilni tip:B (pečenje, kuhanje ima zelo dober okus)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov