SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir Univesa (100 gomoljev)

Krompir Univesa (100 gomoljev)
Srednje zgodnja jedilna sorta, z debelimi, gladkimi gomolji
  • Cena:

    8,80 €

  • Šifra artikla:

    333745

  • Teža:

    2,3kg

  • EAN:

    1000003337454

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

V vrečki je 100 gomoljev.

Uporabnost in lastnosti:srednje zgodnja sorta
Gomolji:ovalno okrogli, zelo veliki izenačeni gomolji z lepo gladko kožico in zelo plitvimi očesci
Pridelek:velik
Bolezni:odporna na virus A, Yn, Yntn, odporna na plesen, odporna na krompirjev rak
Skladiščenje:je primerna za srednje dolgo skladiščenje pri temperaturi 5°C
Nasveti za pridelavo:zahteva dobra, globoka tla, dobro preskrbljena z vlago. Pri pridelavi je obvezno upoštevanje kolobarja, da pride na isto površino prvič v treh ali raje štirih letih. Zaradi srednjega nastavka gomoljev sadimo na razdaljo 31-32 cm v vrsti ali približno 43.000 rastlin/ha. Gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5 /ha in 200 - 250 kg K2O/ha. Zaželjeno je obilnejše gnojenje z dušikom in uporaba kalija v sulfatni obliki, ker poviša vsebnost sušine. Marabel je sorta krompirja, ki je zelo občutljiva na ozek kolobar.
Zrelostni razred:srednje zgodnja sorta
Barva kožice / mesa:rumena / krem bela
Pridelek:velik
Jedilni tip:AB (primerna za kuhanje in pečenje)

Pomen jedilnih tipov:
A - solatni tip krompirja; struktura mesa gomoljev je čvrsta, tekstura je drobnozrnata in fina, krompir se ne razkuha in se odlično reže
B - vsestransko uporaben krompir; struktura mesa je srednje čvrsta, tekstura je drobnozrnata, gomolji so precej čvrsti, delno moknati, krompir se ne razkuha in je vsestransko uporaben za kuhanje, pečenje, praženje ter cvrtje
C - precej moknat krompir; struktura mesa je rahla, tekstura je grobozrnata, gomolji so moknati, krompir se srednje do precej razkuha in je primeren za predelavo v pomfrit ali čips ter za pripravo pirejev, kašic, kroketov in jedi iz krompirjevega testa
D - moknat krompir za predelavo v škrob; se ne prideluje v Sloveniji
AB in BC - vmesna tipa; krompir ima lastnosti osnovnih tipov